BURHANİYE’DE DEVELER KIRAN KIRANA GÜREŞTİ

BURHANİYE’DE DEVELER KIRAN KIRANA GÜREŞTİ

- BURHANİYE’DE DEVELER KIRAN KIRANA GÜREŞTİ
- EGE BÖLGESİ’NİN EN HEYECANLI DEVE GÜREŞLERİNE 2 YÜZ DEVE KATILDI
- Uluslararası 8. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Deveciler Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri 8. Geleneksel Deve Güreşleri büyük bir heyecan içinde kıran kırana geçti.
Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan Arena’da gerçekleştirilen Ege ve Marmara'nın ünlü develerinin katıldığı güreşe 2 yüz deve katıldı.
Kırkpınar havasında gerçekleşen güreşlere, Pazar günü olması nedeniyle Ege Bölgesi’nin çeşitli ile ve ilçelerinden binlerce kişi katıldı. Güreşte develer zaman zaman rakiplerine zor anlar yaşattı. Bazı develer ise rakiplerinden korkarak güreş sahasını terk etmesi katılanları gülmekten kırdı geçirdi. Bu arada güreşler sırasında rakiplerinden ayrılmak istemeyen develer ise urgancıların yardımıyla zor ayrıldı. Güreşlerde bazı develerde çeşitli yerlerinde sakatlandılar.
Güreşlere Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, il genel meclis üyeleri, Burhaniye Belediyesi meclis üyeleri, çeşitli ilçelerden misafir belediye başkanları ve protokolden birçok isim katıldı. Yıllardan berberi, kıran kırana yapılan deve güreşleri nedeni ile “Deve Güreşlerinin Kırkpınarı” olarak adlandırılan Burhaniye’de, güreş severler bir yandan ata sporumuzun unutulmaması için gayret gösteren ve unutulmayacak bir gün geçirten Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve ekibine teşekkür ettiler. Genç, yaşlı, kadın her gruptan vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen deve güreşlerde seyyar satıcılarında yüzleri güldü

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2012, 23:11
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER