Burhaniye’de Amatörler Korosu İzleyenleri Coşturdu

Burhaniye’de Amatörler Korosu İzleyenleri Coşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 14 yıl önce kurulan Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun Reha Yurdakul Kültür Merkezinde düzenlediği konser ilgi gördü. Koro şefinden solistlerine ve sazlarına kadar tamamı amatörlerden oluşun koronun konserini Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban ile yaklaşık 300 kişi şarkılara eşlik etti.

  Bu güne kadar onlarca konsere imza atan Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde verdiği konser büyük ilgi gördü. Şefliğini emekli müsteşar Tuğrul Atatüre’nin yaptığı koroda değişik mesleklerden 20 kişi yer alıyor. Sunuculuğunu resim öğretmeni Özge Kayhan’ın yaptığı koronun seslendiğini 22 şarkı büyük ilgi gördü. Salonu dolduran izleyiciler şarkılara eşlik etti. Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, koro şefi Tuğrul Atatüre’ye çiçek akdim etti. Koro şefi Tuğrul Atatüre, koro elamanları ile seyircilere teşekkür etti.

RÖP. SOLİST EMEKLİ VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ HÜSEYİN ZAFER( 2.35)”Dinleyenleri coşturmak, yüzünü güldürmek, yaşama sevincini artırmak müzikle mümkün oluyor. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Başardığımızı sanıyorum. Ancak, takdir dinleyicilerimizindir. Böylece müziğin güzel sanatlardan birisi olduğuna inanıyorum”

RÖP. KORO ŞEFİ EMEKLİ MÜSTEŞAR TUĞRUL ATATÜRE( 3.56)” Önemli olan bizim derneğimizin en önemli olan hedefi iyi müzik yapıp müziği Burhaniyelilere duyurmak. Evet, eğlence tamam ama bizimkisi öğretici eğlence olsun diye Türk Müziğinin sayılı etkin bestekârlarının eserlerini seçiyoruz. Konuşulmayan makamları ve söylenmeyen makamları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ve inşallah, amacımıza ulaşırız”

RÖP. DERNEK AŞKANI CAVİT DEDEŞAH( 4.30) Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği olarak 14 yıldır Burhaniye ilçemizde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Türk Sanat Müziğini tanıtmak üzere yola çıkmış bir ekibiz. Türk Sanat Müziğini insanlara tanıtmaya, sevdirmeye devam edeceğiz. Çalışmalarımızı bu yönde uğraşlarımız tamamen halka yöneliktir. Bütün Burhaniye halkını derneğimizi desteklemeye, hatta bir radyo dinlerken bile bir şarkıyı mırıldanıyorlarsa bekliyoruz. Bize gelsinler. Biz onlara şarkı söyletiriz” .

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER