Burhaniye’de Aromaterapi Festivali 22 ilden 150 firmayı buluşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 4. Balıkesir Aromaterapi Festivali devam ederken, 22 ilden 150 firma açtığı stantlarla ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, firma sahiplerinin yarısının BAÇEM kursiyerlerinden olduklarını söyledi.

Burhaniye’de Aromaterapi Festivali 22 ilden 150 firmayı buluşturdu

Burhaniye, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezinde(BAÇEM) başlatılan Aromaterapi Festivallerinin 4’ncüsüne ev sahipliği yaparken, festival ilçeye büyük hareket getirdi. Ören Meydanında 22 ilden gelen 150 firma start açarken, 4 günlük festival boyunca düzenlenen konserler de yoğun ilgi gördü. BAÇEM de seminer ve atölye çalışmaları ve hasat etkinlikleri düzenlenirken, Ören Meydanında açılan stantlarda büyük ilgi gördü. Çoğunluğu BAÇEM’de kurs gören vatandaşlardan oluşan firma sahipleri ürünlerini tanıtım ve satma imkanı buldu. Festivale katılan firma sahipleri ilgiden memnun görünürken, Kırsal hizmet Daire Serkan Akça da, festivallerin devam edeceğini söyledi. Sakarya Akyazı’dan gelen Gülçin Özel, “Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi olarak 8 Mart 2022 de kurulduk.  Kara mürver yetiştiriyoruz. Bu kara mürver meyvesinden ve çiçeğinden ürünler elde ediyoruz. Ayrıca kantaron merhem, aynı sefa merhemi yapıyoruz. Buraya da ürünlerimizi tanıtmak için geldik. Festivali çok beğendik” dedi. İstanbul Silivri’den gelen Nergis Yöney de; ”Kozmatolog kimyager ve tıbbi aromatik bitki uzmanıyım. Bu festivallere, şehir dışından tüm arkadaşlarımla severek katlıyoruz. Ben İstanbul’dan katılıyorum. Diğer illerden gelen arkadaşlarımız da var.  Oldukça bereketli bir festival geçiyor bizim için” dedi. Balıkesir’den gelen Pınar Uzun ise, “Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi tıbbı aromatik bitkiler 6.grup kursiyeriyim. Festivale ikinci yıldır katılıyorum. Çok güzel bir festival. Türkiye de tek zaten. Burada olmaktan çok mutluyum. Özel bir festival olduğu için buradayım” diye konuştu. İzmir’den katılan Kerem Güreşen de, “ Ben ikinci defa katılıyorum. Gayet güzel bir katılım oldu. Beklediğimizden çok insan geldi. Geceli gündüzlü herkes merak içinde geliyor. Bu tıbbı bitkileri soruyorlar” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça ise, ”Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak geleneksel hale gelen bu sene 4’ncüsünü düzenlediğimiz Aromaterapi Festivalindeyiz. 4 gün sürecek olan bir festivalimiz var. Hem BAÇEM de hem Ören’ de olmak üzere 2 ayaklı bir festivalimiz var. Sabahtan atölye seminer çalışmalarımız oluyor. Sonra da Ören’ de bu alanda yürüyüş yolunda bulunan 150 adet standımızla biz festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden gelmiş vatandaşlarımız var. Kendi markasını kurmuş firmalarımız var. Bunların yarıya yakını da bizim BAÇEM de kurs görmüş daha sonra kendi markasını oluşturmuş ve ticaret yapmaya başlamış kişiler. Tabi biz bunları görünce de mutlu oluyoruz. Çünkü BAÇEM’in eğitim merkezi olmak yerine çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza bir gelir kapısı olan model üreten bir yer olmasını istiyorduk. Bunu başarmakta bizim için çok mutluluk verici” dedi.

(Sefer Talay)

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2023, 13:27

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER