Burhaniye’de Kabaran Deniz Sokaklara Taştı Yazlıkları Su Bastı

Burhaniye’de Kabaran Deniz Sokaklara Taştı Yazlıkları Su Bastı

  Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, dün gece yaşanan fırtınada sırasında kabaran deniz sokaklara taşarken bazı yazlıkları da su bastı. Orjan ve Haberkent tatil sitelerinde sokaklar su ile kaplanırken, bazı evlerde de elektrikler kesildi.

      Dün gece yaşanan fırtına Burhaniye de hayatı olumsuz etkiledi. Öğretmenler mahallesi plajından fırtınanın etkisiyle kabaran deniz plajı aşarak sokaklara taşarken, bazı araçlar sular içinde için de kaldı. Belediye ekipleri iş makineleri ile plaja kumdan set yapmaya başladı. Ören Plajında ise bazı büfeler sular altında kalırken, bazı yazlıkların çevresi de sularla kaplandı. Gece 01.00 sırasında fırtınanın etkisiyle kabaran deniz Orjan ve Haberknt sitelerini su basmasına neden oldu. Tali sitelerinin sokakları sularla dolarken, bazı evlere su girdi ve bazı evlerde elektrikler kesildi.

RÖP. HEMDİ MENGİ( 2.08)” Felaket bir afet. Denizle plaj birleşmiş. Bütün evlere sular girmiş. Çok büyük bir afet Örende.”

RÖP. KEMAL İŞİ( 2.21)” Böyle 7-8 senededir buralardayım ben. Denizin böyle kabardığını görmedim. Ev ler, büfeler su altında kaldı”

RÖP. ŞABAN ÖZİNAN ORJAN SİTESİ İŞLETME MÜDÜRÜ ŞABAN ÖZİNAN( 2.31)” Bu güne kadar ben 26 senedir buradayım. Denizin bu şekil kabardığını ve geldiğini hiç görmedim. Birçok yerde elektriğimiz yok. Uedaş’ın elektrik panoları ve sayaç panolarını birçoğu yandı. Geceden beri buralardayım. Dolaşıyorum. Yardıma muhtaç üyelerimiz var. Yaşlı birçoğunun da şu an elektriği yok Isınma problemi var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Uedaş’a ulaşamıyorum. Yani yapabildiğimizi kendi imkânlarımızla yapmaya çalıyoruz”

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER