Burhaniye’de kadınların el emeği görücüye çıktı

Burhaniye’de kadınların el emeği görücüye çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda da kadınların el emeği eserleri görücüye çıktı. Kent Konseyi Kadın Meclisinin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte çok sayıda el emeği de alıcı buldu.

 Burhaniye Cumhuriyet Meydanında hazırlanan stantlarda kadınların el emeği ürünler görücüye çıktı. Çantadan bez bebeklere ve yiyeceklere kadar yüzlerce ürün satışa sunuldu. Stantta ürünlerini satan kadınlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sokur’a teşekkür etti.

RÖP. KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ BAŞKANI NURAN SOKUR(2.16)”  Bizlerde 8 Mart Kadınlar gününü hem analım dedik. Hem de ben Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak ben Nuran Sokur girişimci kadınlarımıza bu gün bir stat imkânı Belediyeden masa, masa örtüsü, sandalye temin ettik. Bu gün üreten kadınlar hem satışını yapıyorlar. Çok hamarat kadınlarımız var. Ama bunu satış amacına gelince yapamıyorlar. Bizler de çok özel günlerde yılbaşı etkinliği olur,  biz bu kadınlarımıza bu imkânları daha çok sağlayacağız. Satışlarını daha çok yapmaya çalışacağız.”

RÖP. NAİME ÇALI( 2.58)” Bu gün stant açılmasında emeği geçen kadın meclisine ve kent Konseyi başkanı Nuran hanıma çok teşekkür ediyorum. El emeklerimiz göz nurlarımızı burada satışa sunuluyor. Öğrencisi olan oluyor. Mesela benimde üniversitede kızım car. Biraz –ona da katkı amaçlı satışa sundum. Diğer kurslarda el emeklerini sergileyen arkadaşlar var. Benim için iyi bir fırsat oldu. Bunların devamını bekliyoruz”

RÖP. ASUMAN ACAR(3.28)”Bu gün 8 Marta Kadınlar Günü dolayısıyla arkadaşıma yardıma geldim Çok güzel etkinlikler yapılmış. Bende onları desteklemek için burada bulunuyorum. Bunların devamını temenni ediyorum bütün bayanlar için” .

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER