23 Şubat 2024 tarihinde Edremit Ticaret Odası Sırbistan heyeti Belgrad’daki Türk-Sırp Ekonomi Derneği’ni ziyaret etti

23 Şubat 2024 tarihinde Edremit Ticaret Odası Sırbistan heyeti Belgrad’daki Türk-Sırp Ekonomi Derneği’ni ziyaret etti

Edremit Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Ahmet Çetin, yönetim kurulu üyeleri Savaş Can, Sezgin Sönmez, Fatih Ergün, Fahri Şık ve ETO dış ticaret sorumlusu Tuna Salon’dan oluşan heyeti Türk-Sırp Ekonomi Derneği yönetim kurulu başkanı Fatih Karaca ve yönetim kurulu üyesi Okan Çobanoğlu karşıladı.

Toplantıda Karaca ve Çobanoğlu dernek üyelerinin Sırp ve Türk tüzel kişilerden oluştuğunu dile getirdi. Kuruluş amacı Sırbistan-Türkiye arasındaki iş hacmini ve iş birliğini artırmak olan derneğin aynı zamanda Sırbistan’da yatırım yapmak isteyen Türklere ilk ve doğru kaynaktan yol gösterici bir rol oynadığı gözlemlendi.

Aynı zamanda dernek kurucu üyesi olan yönetim kurulu başkanı Sayın Fatih Karaca iki ülke arasındaki siyasi bağlantıların sağlam temellerde giderek güçlendiğini, karşılıklı 5 milyar dolar ticaret hedefinde 2,5 milyar dolara ulaşıldığını belirtti.

Sırbistan’ın Balkanlar’ın göz bebeği konumunda olduğu ve tüm Balkan ülkelerinin Sırbistan’da yatırım yapmak için yarışta olduğu dile getirilirken Avrupa’yı hedefleyen Türk firmalarımız için yatırım anlamında en önemli basamak olduğuna özellikle dikkat çekildi.

En önemli yatırım alanlarının alt yapı & üst yapı inşaatı, tekstil, bankacılık, otomotiv yan sektörleri olduğuna dikkat çekilerek Türk yatırımcılarımızın bu alanlarda yatırım yapmaları teşvik edildi.

Sırbistan’da yatırım yapmak isteyen Edremit Ticaret Odası üyelerine ticari & hukuki her konuda yol gösterici olması amacıyla Türk-Sırp Ekonomi Derneği ve Edremit Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalanması hususunda fikir birliğine varıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 18:35

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER