Avm'nin İstinat Duvarı Aşırı Yağış Nedeniyle Çöktü

Edremit'te facia kılpayı atlatıldı

Avm'nin İstinat Duvarı Aşırı Yağış Nedeniyle Çöktü
  Balıkesir’in Edremit ilçesinde aşırı yağış nedeniyle yeni yapılan bir AVM'nin bodrum istinat duvarı çökerken binanın ve ana yolun komple çökmesinden endişe ediliyor. 
    2 gündür etkili olan yağmur akşam saatlerinde ilçenin girişinde bulunan ve en işlek caddelerinden biri olan Akçay Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin kısmen çökmesine neden oldu. AVM yürüyüş yolu ve kaldırımın yarısını içine alarak yaklaşık 50 metrelik bir uzunlukta bir çukur açılan AVM’nin bütünün çökme tehlikesi nedeniyle Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Esengül Altınöz, Akçay Caddesi’nin trafiğe kapatılacağını belirtti.
  Altınöz, sabahleyin yapılacak teknik incelemeye göre hareket edileceğini ve şimdilik şerit çekilerek güvenliğin sağlandığını, sabaha kadar ise bölgede nöbetçi zabıta bulunduracaklarını belirtti.
  İlçe girişinde 2011 yılında tamamlanan ancak oturulmayan AVM’de yaklaşık 50’ye yakın iş yeri ve bir sinema ve bir banka yeri bulunuyordu.
Yağmur nedeniyle kaldırımdan kimsenin geçmemesi ve karşısında bulunan Endüstri Meslek Lisesi'nin dağılış saati sonrası olayın meydana gelmesi olası mutlak faciayı engellediği belirtildi.(İHA)

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 19:49
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER