Edremit'ten İHL mezunu genç askeri okula kaydını yaptırdı

Eskiden sadece düz liselilerin gidebildiği Harp Okullarına artık İmam Hatip Lisesi mezunu öğrenciler de gidebiliyor.

Edremit'ten İHL mezunu genç askeri okula kaydını yaptırdı

  Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Topçu, Kara Harp Okuluna kaydını yaptırdı. 

   Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurullah Demir, “İmam Hatipler diğer okullardan daha zor diyenler yanıldılar, okulumuz öğrencilerinden Ahmet Topçu, hem müfredata uygun temel dersleri başarıyla vererek hem de Kur’an-ı Kerimin tamamını ezberleyerek göğsümüzü kabarttı. Eskiden anası babası namaz kılan öğrenciler askeri okullara alınmazken, şükür şimdi hafız olan İmam Hatipli öğrencimiz girdiği sınavı başarıyla kazanarak Kara Harp Okuluna girmeyi başardı” dedi.

  Azarlayarak değil ruhuna dokunarak hareket ettiğimizde her öğrencimizin başarılı olacağına inancımız tam diyen Okul Müdürü Nurullah Demir; “İmam Hatipliler üzerine oluşturulmaya çalışan yanlış algının duvara tosladığını bir kez daha gördük diyerek öğrencimizle gurur duyuyoruz, peygamber ocağında bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız tamdır”diye konuştu.

  Ahmet Topçu:

  1996 Yenikent Sincan Ankara'da doğdu ilkokulu burada okudu, ortaokulu Eryaman’da okuduktan sonra liseye bir süre ara verip Manisa Akhisar’da Kur’an Kursuna başladı ve buradan hafızlık diplomasını aldı. Daha sonra Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesine başladı. Bu arada futbola olan merakı nedeni ile Edremit Belediye ve Bostancısporda amatör olarak top oynadı. Ahmet, çalışkan bir çocuktu çocukluğundan beridir subayları çok sever büyüyünce subay olmayı isterdi. Çok çalıştı iyi bir puan aldı (okul puanıyla 400 puan) ve hayallerini gerçekleştirdi. Kara harp okulunu kazandı. Bu okuldan Teğmen rütbesi ile mezun oluyorlar, subay ve lisans diploması alıyorlar.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER