Edremit’te 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Edremit’te 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Edremit’te 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları sabah 09.00’da Kaymakam Ahmet Odabaş’ın da katılımıyla Şehit Hamdibey Meydanı’nda Millî Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunum töreninin icrasının ardından kutlamalara Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde devam edildi.

 Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yakup Özbek gerçekleştirdi. Yakup Özbek konuşmasında şu sözleri dile getirdi:

Değerli Kaymakamım, Değerli Garnizon Komutanım, Değerli Belediye Başkanım ve Bugünün Öznesi Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım;

Vatanın istikbali adına son derece kıymetli bir vazifeyi icra eden sizler, geleceğimiz olan yavrularımızı istiklal şuuruyla donatarak vatanımızın ilelebet payidar kalmasını sağlayacak bir mesleğin neferlerisiniz. Her memleket eğitim ile bilim ile irfan ile bayındır olur. Bu eğitim; cihana hükmeden geleneklerimizden beslenerek, asr-ı saadet terbiyesiyle hareket ederek pekiştirilirse arzu ettiğimiz tesire erişecektir.  Bu eğitim yaklaşımının başarısını Hoca Ahmet Yesevi, Molla Güranî, Ebusuud Efendi ile tecrübe ettik. Attila’dan Bilge Kağan’a, Sultan Alparslan’dan Kanuni Sultan Süleyman’a, Mustafa Kemal’den İsmail Enver Paşa’ya elde ettiğimiz zafer silsilesinin altında bu gerçek yatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu konuya ilişkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etmiştir: “Türk çocuğu, ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır!” Büyük Gazi’nin de dikkat çektiği bu konunun Türk eğitim sistemi için ne denli kıymetli olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. Biz ecdadımızın beslendiği gelenekten giderek, ifrat ve tefrite düşmeden, Rah-ı Hakikat üzere yürürsek arzu ettiğimiz her başarıya ulaşabiliriz.

Bir diğer önemli husus ise Cumhuriyet’in ilanı ile elde ettiğimiz kazanımları; vatanın, bayrağın, bağımsızlığın ehemmiyetini gençlerimize anlatamazsak bunca emeğin –Allah esirgesin- heba olmasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu inançla öğretmenlerin vatanın istiklali için önemini şu sözlerle dile getirmiştir: ‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur.’ İşte öğretmenlerimiz bu denli tesirli bir vazifenin neferleridir. Bu düşünceyle hareket eden Neşe Alten, Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın ve birçok öğretmenimiz, vatanın her köşesinde bütün evlatlarımızı aynı şuurla yetiştirebilmek için şehadete yürümekten çekinmemiştir. Onların isimlerini her daim anmazsak, yürüdükleri şehadet yolunda bir an bile tereddüde düşmeden biz de yürümezsek gök girsin, kızıl çıksın! Bu azim ve kararlılıkla vatanın her evladını eğittiğimiz sürece 100 yıl önce olduğu gibi yedi düvel birleşse de Türk’ün sancağını kimse indiremeyecektir.

Kıymetli Meslektaşlarım;

Sizler akla giden yolun kalbe dokunmaktan geçtiğini en iyi bilen mesleğin erbaplarısınız. Beşeri duygulardan uzak hiçbir eğitim yaklaşımı; öğrencilerin gönüllerine dokunamayacak, hayatlarında karşılık bulmayacaktır. Safahat eserinde Mehmet Akif, bu konuya ilişkin hislerini ‘Muallim Nasıl Olmalı’ şiiriyle dile getirmiştir. Şiirinde vurgu yaptığı en önemli husus ‘Vicdan’dır. Vicdanı hesaba katmadan insana dokunabilmek suya yazı yazmak gibidir. Milletimizin evlatları, kendi evlatlarımızdan farksızdır. Evladımıza nasıl davranıyorsak öğrencilerimize de aynı hassasiyet ile davranacağınızdan şüphem yoktur.

Öğretmenliğin özü; vicdandır, adaletli olmaktır. Öz kültürümüzden beslenerek, vatan sevgisini evlatlarımızın gönlüne nakşederek eğitmektir.

Değerli Mesai Arkadaşlarım;

24 Kasım 1928’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanı verilen bu kutlu günde, her birinizin Öğretmenler Gününü tebrik eder, vazifenizde muvaffakiyet dilerim. Allah çalışmalarınızda yardımcınız olsun.”

            Yakup Özbek’in konuşmasının ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerimizin yemin töreni icra edildi. Emekli öğretmenlerimize Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini Edremit Kaymakamı Sayın Ahmet Odabaş takdim etti.

            Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi öğrencileri Şehit Öğretmenlerimizi “Güllere Adanmış Bir Ömür” tiyatral sunumu ile yâd ettiler. Duygu dolu anların yaşandığı bu sunumda Edremit’te görev alan öğretmenlerimiz, şehit öğretmenlerimizi saygıyla andılar.

            Programın son bölümünde Edremit’te görev alan müzik öğretmenleri birbirinden güzel eserler seslendirdiler. Öğretmenlerimizin şarkılarına misafirler de eşlik etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER