EDREMİT'TE ÖĞRENCİLERİN YENİ HEDEFİ 10 TON ATIK KAĞIT TOPLAMAK

EDREMİT'TE ÖĞRENCİLERİN YENİ HEDEFİ 10 TON ATIK KAĞIT TOPLAMAK

Balıkesir'in Edremit ilçesi Karagözoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, ekonomiye katkı amacıyla, bu yılda atık kağıt toplama kampanyası başlattılar.
Geçtiğimiz yıl 5 ton atık kağıt toplandığına dikkat çeken okul müdürü Zeynel Yetim, Öğrenci ve velilerimiz bu kampanyamız için seferber oldular. Kullanım alanında fonksiyonunu tamamlayan ve atılan evlerde işyerlerinde bulunan her türlü kullanmadıkları kitap, defter, kâğıt, karton ve mukavvalar atık kağıt olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda, her ne kadar son kullanım yerine gönderilmemiş olsa da, dönüşüm sırasında çıkan kırpıntı kâğıtlar ve gazete basan matbaalardan çıkan hatalı gazete baskıları ve baskı fazlası gazete kâğıtlarıda atık kâğıt olarak sayılıyor. Bu tarz ellerinde atık kağıt bulunan vatandaşlarıımız bize ulaştırabilirler. Bu yıl hedefimizi 5 tonda, yükselterek 10 tona çıkardık. şeklinde konuştu.
Bilindiği üzere, geri dönüşen 1 ton kağıt, 2 bin 110 litre mazot, 190 litre benzin, 4 bin 120 kwh elektrik ve 25 bin 900 litre su tasarrufu sağlarken, 17 tane 35 yaşındaki ağaçtan üretilen kağıt miktarına eşit olarak kabul ediliyor

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2012, 21:34
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER