Emarçeb “Ekoloji Ve İnsan” Çalıştayı

Yerel Yönetimlerde İklim Dostu Kentler

Emarçeb “Ekoloji Ve İnsan” Çalıştayı

Türkiye’de çevre konusunda kurulan ilk ve tek Mahalle İdare Birliği olan Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği “Ekoloji ve İnsan Çalıştayı” gerçekleşti. Edremit Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Selman Hasan Arslan birliğin son meclis toplantısına başkanlık etti.

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği meclis toplantısı ve “Ekoloji ve İnsan Çalıştayı” Edremit’in Güre Mahallesi’nde gerçekleşti. Yılın son meclis toplantısında tüzük görüşmeleri ve 2024 yılı çalışma programı görüşüldü. 2024-2025-2026 mali yılı gelir-gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Ardından ekoloji ve insan arasındaki ilişkiyi yakından inceleyebilmek amacıyla Ekoloji ve İnsan Çalıştayı gerçekleşti.

Yapılan son meclis toplantısına başkanlık eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Büyüyen ve gelişen bir birliğiz. Aile yapısına sahip belki de Türkiye’deki tek birliğiz. Bunu koruyarak özgürce fikirlerimizi söylediğimiz, demokrasi ortamını sağladığımız bir meclise sahibiz. Güzel bir yıl geçirdik son meclisimizi de tamamlıyoruz. Düzenlenen Ekoloji ve İnsan Çalıştayı’nın da faydalı olacağına inanıyorum. Çalıştaylar sorunların kaynağını belirlemek ve doğru adımları atmak için güzel bir platform. Ortaya çıkan fikirleri yine çalıştay sonrası değerlendirerek hayata geçireceğiz.” dedi.

Ekoloji ve İnsan Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Birlik Müdürü İmam Bakır Damar, birliğin çevre konusunda kurulmuş ilk ve tek mahalle birliği olduğuna vurgu yaparak, düzenlenen çalıştayın güncel sorunlara değindiğini ve bu konulara birlik olarak dikkat çekmeye devam edeceklerini belirtti.

Çalıştayın ilk oturumunda Yerel Yönetimlerde Ekolojik Yaklaşımlar konusu üzerine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Kara, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yazar, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Seda Hilmiye Bostancı konuşma yaptı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise iklim krizi konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Aylin Aydın Ertop, Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Dr. Vildan Akyıldız, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Turgay Sezer bilgilendirmede bulundu.

Ekoloji ve İnsan Çalıştayı’nda yerel yönetimlerde ekolojik yaklaşımları ele alınarak, örnek çevre yönetimi uygulamaları paylaşıldı. Yerel yönetimlerde İklim dostu ve yaşanabilir kent hedefi belirlenerek çalıştay tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 15:05

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER