KURTDERELİ YAĞLI GÜREŞLERİNDE 37. RANDEVU

KURTDERELİ YAĞLI GÜREŞLERİNDE 37. RANDEVU

Bu yıl 37.si düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne 78’i başpehlivan olmak üzere 1300’e yakın pehlivan, 40’ın üzerinde belediye başkanı, 45 güreş ağası ve 68 hakem katılacak. Yağlı Güreşleri dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilki Balıkesir’e yapılacak olan kapalı er meydanı ile yılın 12 ayı yağlı güreş düzenleneceğini belirtti.

Bu yıl 37.si düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne 78’i başpehlivan olmak üzere 1300’e yakın pehlivan, 40’ın üzerinde belediye başkanı, 45 güreş ağası ve 68 hakem katılacak. 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan güreşler için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kurtdereli Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu tanıtım toplantısı düzenlendi. Kurtdere Köyü’nde Kurtdereli Er Meydanı’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Uğur, yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

“KURTDERE ÖRNEK GÜREŞ ARENASI OLACAK”

Kurtdere’nin dualı çayırlarında yapılan Kurtdereli güreşlerini yaşatmak ve Balıkesir ile Kurtdereli güreşlerini marka yapmak istediklerini ifade eden Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin organize edilen güreşlerin bu yıl 37.sinin yapılacağını söyledi. Yağlı güreşin bugüne kadar ihmal edildiğini kaydeden Başkan Uğur, “Balıkesir’den artık başpehlivan çıkmıyor. Biz bu ata sporu ve yağlı güreşleri teşvik edip destekleyerek hem Türkiye’de hem de Dünyada marka yapmak için kolları sıvadık. İnşallah Kurtdereli Güreşleri’nin yenisi yarın başlıyor. Sahamızı tribünleriyle, soyunma odalarıyla, her şeyiyle örnek bir yağlı güreş arenası haline getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl bu alanı daha da genişleterek, yağlı güreşi Balıkesir’de teşvik eden, başpehlivanların çıktığı bir güreş yeri haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER