İzmir Ekonomi’den ESBAŞ ile eğitim işbirliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) arasında lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in imzaladığı protokol...

İzmir Ekonomi’den ESBAŞ ile eğitim işbirliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) arasında lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in imzaladığı protokol doğrultusunda, Ege Serbest Bölgesi bünyesindeki firmalarda görev yapanlar, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Eğitim Salonunda İEÜ Enstitüleri tarafından yürütülen yüksek lisans programlarına katılabilecek.

Ege Serbest Bölgesi bünyesindeki firmalarda görev yapanların, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Eğitim Salonunda İEÜ Enstitüleri tarafından yürütülen yüksek lisans programlarına katılabilmesini öngören protokolün imzalandığı törene İEÜ İşletme Enstitüsü Müdürü ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı da katılırken, törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, iş yaşamına farklı bir yön vermek isteyenlere tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarıyla yeni bir seçenek sunduklarını kaydetti.

“Lisansüstü programlarımızı çağın ve iş dünyasının ihtiyaçlarını gözeterek hazırlıyoruz” diyen Prof. Dr. Muğan, “Yüksek hedeflerini hayata geçirmek isteyenler için nitelikli eğitim sunuyoruz. ESBAŞ ile gerçekleştirdiğimiz protokol de üniversite sanayi işbirliği içerisinde akademik eğitimin önemine vurgu yapıyor. Eğitim dilimiz İngilizcedir ancak bazı programlarımızda Türkçe opsiyonlar da bulunuyor. Eğitimlerimizi ESBAŞ’ta gerçekleştireceğiz. Böylece zaman sorunları nedeniyle kampüse gelemeyenler için de avantaj sağlayabileceğiz. Üniversite olarak gençlerin ve profesyonellerin uzmanlaşmak istediği alana odaklanmasını sağlıyoruz. Günümüz çalışma yaşamında artık tek bir uzmanlık alanı yeterli olmuyor. Yenilikleri yaşamımıza katmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Bilgi kaynağından alınacak”

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de üst seviye eğitim veren üniversiteler arasında yer aldığını belirterek, “Ege Serbest Bölgesindeki şirket çalışanlarının her zaman üniversiteden öğrenecekleri olduğuna inanıyoruz. Hepimizin ihtiyacı var. Üniversiteler bilgi kaynağı. İşlerimiz arasında çoğunlukla gündemi kaçırabiliyoruz. Bilgiyi kaynağından almayı unutabiliyoruz. Zaman zaman üniversitelerle çeşitli projeler yapıyoruz. Bu proje bir MBA projesidir. Hocalarımız Ege Serbest Bölgesine gelerek, bölgemizdeki profesyoneller için MBA programını uygulayacak” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER