Okul kantinleri mercek altında

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetledi.Zabıta ekipleri, ekmek fırınları, pazar yerleri ve iş yerlerinin ardından öğrencilerin sağlığını yakından ilgilendiren kantinlerde temizlik ve ruhsat denetimi...

Okul kantinleri mercek altında

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetledi.

Zabıta ekipleri, ekmek fırınları, pazar yerleri ve iş yerlerinin ardından öğrencilerin sağlığını yakından ilgilendiren kantinlerde temizlik ve ruhsat denetimi yaptı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yapılan denetimlerde satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları, diğer gıdalarla birlikte muhafaza koşulları, gıda ürünlerinin hazırlanışı, satışı, kullanılan alet ekipmanın uygunluğu, personel ve iş yeri temizliği kontrol edildi. İkazda bulunulurken, sonraki denetimler esnasında aynı eksikliklerin tespiti durumunda cezai müeyyide uygulanacağı hatırlatıldı.

Öğrencilerin eğitim kurumlarında sağlığını tehdit edebilecek faaliyetlere kesinlikle izin verilmeyeceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Öğrencilerimizin sağlığını yakından ilgilendiren gıda güvenliği konusundan kesinlikle taviz verilemeyecek. İlgili birimlerimiz, çocuklarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayan kantinlere yönelik denetimler devam edecek. Toplu halde gıda tüketimi olan okullarda yaşanacak ihmallerin evlatlarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda kantin işletmecilerinin sorumluluklarını yerine getirilmeleri noktasında gerekli uyarıları yapıyoruz ve eksikliklerin giderilmesini yakından takip ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER