6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası önceki gün Erzurum Palandöken’de başladı. Açılış serenomisinin ardından yapılan yarışmalara, Türk Milli Takımını oluşturan Özel Sporcuların başarısı damgasını vururken, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayanlardan biri olan Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Ayvalık Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hamdi Atay, Erzurum’da gerçekleştirilen şampiyonanın bir benzerinin de başka bir dalda her yıl Ayvalık’ta düzenlenen Uluslar arası Engelliler Şenliği kapsamında yapılmasını amaçladıklarını kaydetti.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 27 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında arasında organize edilen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası önceki gün Erzurum-Palandöken’de başladı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı şampiyonanın açılış serenomisinde, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçük, Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Hamdi Atay, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Gürdal Gümüş, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Başkanı Geoff Smedley, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, çok sayıda yerli ve yabancı zihinsel engelli sporcunun yanı sıra davetli ve vatandaşlar hazır bulundu.
Türkiye’de ilk kez düzenlenen şampiyona öncesinde konuşan TOSSFED Başkanı Gümüş, federasyon olarak engellilere yönelik 14 ayrı branşta faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, “Özel çocuklarımız, 'atletizmde, yüzmede biz de varız' diyor. Bundan sonraki süreçlerde de var olmaya devam edeceğiz. Yeter ki bize fırsat ve izin verin. Bu organizasyonun ülkemize kazandırılmasında başta bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Herkesi burada görmek de hepimizi mutlu etti” diye konuştu.
INAS Başkanı Geoff Smedley de Türkiye'ye gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Türkiye, INAS'ın en yeni üyelerinden biri. Burada eski ve yeni dostlarımla olmaktan mutluyum. Özel sporcuların dostça tavırlarından etkileneceğinizi düşünüyorum'' dedi.
Erzurum’da düzenlenen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası öncesinde; Zihinsel engelliler mehter takımı da bir gösteri yaparken, ‘Çocuklar Duymasın’ dizi filminde ‘Havuç’ rolüyle milyonların gönlünde taht kuran Furkan Kızılay’da mini bir konser verdi.
ERZURUMDAKİ ORGANİZASYON AYVALIK’A TAŞINACAK
Erzurum’da yapılan dev organizasyonun düzenlenmesini sağlayanlardan biri olan Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı ve Ayvalık Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hamdi Atay, kendisine telefonla ulaşan muhabirimize özel açıklamalarda bulundu.
Bu yıl 20. sinin düzenleneceği Uluslar arası Ayvalık Engelliler Şenliği programı kapsamında, TOSFFED ile birlikte sportif şampiyonları şenlik bünyesine dahil edeceklerini kaydetti.
Atay, Erzurum Palandöken’de dünya genelinde özel sporcuların birbirileriyle mücadele etmesinin oldukça anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Engelli guruplar içinde en ağır koşullarda bulunan zihinsel engellilerin bile fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atabileceğinin bir örneğidir buradaki organizasyon. Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu olarak benzeri bir organizasyonu Ayvalık’ta yapmak istiyoruz. Bu yıl 20. sini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Engelliler Şenliği programı dahilinde engellilerin sportif faaliyetlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu organizasyonda TOSFFED’in zihinsel engellileri yüzme ve su sporları branşlarından birini düzenlemek için düğmeye bastık” diye konuştu.
ERZURUM’DA YAPILAN DÜNYA KAYAK ŞAMPİYONASINDA AYVALIK FARKI
Yayınlanma :
04.03.2012 20:16
Güncelleme :
04.03.2012 20:16


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: