Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, geleneksel çocuk oyunlarının Bandırma’da en iyi şekilde uygulanabilmesi amacıyla 7-8-9 Ocak 2026 tarihlerinde bir seminer düzenlendi. İlçe Müdürlükleri tarafından organize edilen bu seminerde, öğretmenler ve eğitimciler, geleneksel oyunlar ile çocukların gelişimine dair kapsamlı bilgilere sahip oldu.

Seminerin koordinatörlüğünü Beden Eğitimi Öğretmeni Baybars Özateş üstlenirken, Spor Uzmanı Yıldız Karataş da etkinliğe katkı sağladı. Eğitimde, çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyen oyun temelli eğitimlerin önemi vurgulandı. Katılımcılara, geleneksel oyunların çocukların eğitim süreçlerindeki rolü anlatıldı ve uygulamalı örneklerle desteklenen bir eğitim verildi.
Eğitimcilerin yoğun katılım gösterdiği seminerin sonunda, katılımcılar, geleneksel oyunların eğitimdeki yerini daha iyi anladıklarını belirterek, sorularını sordular ve değerlendirilmeler yapıldı. Program, katılımcıların geri bildirimleriyle sona erdi.
Bu seminerin, geleneksel oyunların eğitim alanında daha geniş bir yer bulmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: