Başkan Aydemir, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun"
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Balıkesir ve ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Güre Liman Kafede düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Aydemir’in yanı sıra AK Parti Edremit İlçe Başkanı Rıfat Ertaş, AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Bilal Dönmez, AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Münevver Gözhan, AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları Başkanı Kadriye Özdemir, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Balıkesir il ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ertaş’ın ardından söz alan Başkan Aydemir, şunları söyledi:
"Toplumun vicdanını, hafızasını ve sesi olma sorumluluğunu büyük bir özveriyle taşıyan; doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

“Gazetecileri Siyasi Partiler Gibi Görüyorum”
Programda konuşan İl Başkanı Mehmet Aydemir, gazetecilerin toplum için taşıdığı öneme dikkat çekerek, basın mensuplarını siyasi partilerle aynı noktada gördüğünü ifade etti. Aydemir, gazetecilerin Balıkesir için gece gündüz sahada olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Açıkçası gazetecileri siyasi partiler gibi görüyorum. Bizler Balıkesir ve ülkemiz için gece gündüz sahadayız, sizler de aynı şekilde Balıkesir’e ne katabiliriz diye mücadele ediyorsunuz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebiliyorsunuz. Bu yönünüzle bizlere ilham oluyorsunuz.”
“Balıkesir’e Gelecek Yatırımlarda Katkınız Var”
Basının yol gösterici rolüne özel vurgu yapan Aydemir, gazetecilerin sahadaki gözleri ve kulakları olduğunu belirterek, yazılan her haberin kendileri için önemli bir rehber niteliği taşıdığını söyledi:
“Biz her şeyi göremeyebiliriz, her sesi duyamayabiliriz. Ama sizler görüyor, duyuyor ve yazıyorsunuz. Yazdıklarınız doğrultusunda biz de kendimize çekidüzen veriyoruz. Balıkesir’e yapılacak yatırımlar konusunda dahi basında çıkan haberleri dikkate alarak hareket ediyoruz. Açık söylemek gerekirse sizlerden ilham alıyoruz.”
Gazeteciliğin büyük bir fedakârlık gerektirdiğini dile getiren Aydemir, basın mensuplarının zorlu şartlar altında görev yaptığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Biz bazen yağmurda ıslanıyoruz ama sizler de ıslanıyorsunuz. Karda, çamurda, yazın sıcağında sahadasınız. Bu iş gerçekten çok büyük emek ister. Çalışan Gazeteciler Günü’nün neden böyle adlandırıldığını en iyi sizler gösteriyorsunuz. Allah sizlerden bin kere razı olsun.”
Konuşmasında teşkilat çalışmalarına da değinen Aydemir, AK Parti’nin Balıkesir genelinde güçlü bir saha çalışması yürüttüğünü belirtti. Son üye çalışmaları hakkında bilgi veren Aydemir, şunları söyledi:
“Balıkesir genelinde 22 bin 283 yeni üye çalışması gerçekleştirdik. 19 bin üye yapan ana muhalefet partisinin Türkiye genelinde yaptığı rakamın üzerinde bir sayıya, sadece Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’de ulaştık. Bu bizim için büyük bir gurur.”
“Seçimden seçime sahaya çıkan bir teşkilat değiliz”
AK Parti’nin yalnızca seçim dönemlerinde değil, her zaman sahada olduğunu ifade eden Aydemir, ilçe ve mahalle ziyaretlerinin aralıksız sürdüğünü belirtti. Vatandaşın taleplerini birebir dinlediklerini söyleyen Aydemir, şu açıklamalarda bulundu:
“Mahalle başkanlarımızla, muhtarlarımızla birebir görüşüyoruz. Sorunları dinliyoruz. Yapabileceğimiz işlere söz veriyoruz, yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Bu duruş bizim siyaset anlayışımızdır.”
Kadın ve Gençlik Kollarına Özel Teşekkür
Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın sahadaki çalışmalarına da değinen Aydemir, hane ziyaretleri, mahalle buluşmaları ve stant çalışmalarının Balıkesir’de güçlü bir karşılık bulduğunu ifade etti. Son iki günde 41 mahallede buluşmalarının gerçekleştirildiğini belirtti.
Ramazan Ayı İçin Özel Programlar
Yaklaşan Ramazan ayına yönelik planlarını da paylaşan Aydemir, şunları söyledi:
“20 ilçede ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak, Balıkesir merkezde iftar çadırı kurulması planlanıyor ve sahurdan iftara kadar vatandaşlarla birlikte olunacak.”
“Basın Bizim Yol Arkadaşımızdır”
Programın sonunda basın mensuplarına bir kez daha teşekkür eden AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü yürekten kutluyorum. Şehrimiz ve ülkemiz adına yaptığınız tüm fedakâr çalışmalar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bu şehrin vicdanısınız. Sizler bizim yol arkadaşımızsınız.”
Toplantı, Başkan Aydemir’in konuşmasının ardından basın mensuplarına yönelik yapılan samimi sohbetle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: