Balıkesir'liler Birliği tarhana çorbasında buluştu

Balıkesirliler Birliği Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarhana çorbalı kahvaltısı DSİ Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Balıkesir'liler Birliği tarhana çorbasında buluştu

Balıkesirliler Birliği Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarhana çorbalı kahvaltısı DSİ Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Balıkesirliler Birliği Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarhana çorbalı kahvaltı konuşan dernek başkanı Tarık Erülgen birlik ve beraberlik mesajı vererek “İl ve ilçelerde olan Balıkesirliler Birliği Başkanları da şu an aramızdalar. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Bizim amacımız birlik ve beraberlik. Sorunlarımızı dile getirmek, üzüntülerimizi sevinçlerimizi paylaşmak. Bütün derdimiz kardeşçe yaşamak. Şu anda burada olmaktan son derece mutluyuz. Yunus Emre’nin dediği gibi; ’Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz.’ Bu felsefeyle yaşamaya çalıştık, bundan sonra da bu felsefeyle yaşamaya çalışacağız. Birlik olarak şu anda 25.yıldayız. İnşallah bir 25 yıl daha gideriz. Biz bir kültür derneğiyiz. Biz hiçbir zaman balolarla, kermeslerle falan uğraşmayız. Biz fikir üretiyoruz ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum

Etkinliğe katılan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisini yenileyerek ”Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Balıkesir Birliği’ni de uzun zamandır takip ediyoruz. 2002 yılında bir müracaat oldu. O da Balıkesir’in İstiklal Madalyası almasıyla ilgiliydi. Onun için ben sizi tebrik ediyorum öncülük ettiğiniz için. Ben de Meclis kürsüsünden bunu dile getirdim. 2002 yılında bu mücadeleyi başlatanlara teşekkür ediyorum. Balıkesir bu madalyayı hak ediyor ve bunun siyasetle ilgisi yok. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.”şeklinde konuştu.

Tarhanalı çorba etkinliğine CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’nın yanısıra çeşitli illerdeki Balıkesirliler Derneklerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 22:25
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER