Almanya’da yaşayan Balıkesirliler Altıeylül’de

Türkiye’ye gezi düzenleyen ve bu kapsamda Balıkesir Altıeylül ilçesini de unutmayan Almanya Balıkesirliler Derneği Yönetimi ve üyeleri 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı ziyaret ettiler.Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu...

Almanya’da yaşayan Balıkesirliler Altıeylül’de

Türkiye’ye gezi düzenleyen ve bu kapsamda Balıkesir Altıeylül ilçesini de unutmayan Almanya Balıkesirliler Derneği Yönetimi ve üyeleri 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı ziyaret ettiler.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Almanya’dan gelen gurbetçi Balıkesirlileri anıtta karşıladı. Başkan Kafaoğlu anıt hakkında misafirlerine bilgi verdi. Almanya Balıkesirliler Derneği Başkanı Ramazan Köyden başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve eşleri Balıkesir’e güzel bir eser kazandıran Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ettiler.

Dernek Başkanı Ramazan Köyden 15 Temmuz gecesini Almanya’da endişe içerisinde izlediklerini ancak Türk milletinin kararlı duruşu ve Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üzerine sokaklara çıkmasıyla birlikte darbenin engellendiğini söyledi. Türkiye’nin büyük bir eşiğin ucundan döndüğünü belirten Başkan Köyden, “Darbe akşamı Türk milleti şehitler verdi, gazilerimiz oldu. 15 Temmuz’un unutulmaması adına anıt yapan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Almanya’da yaşayan Balıkesirliler olarak Türkiye’ye bir gezi düzenledik ve bu kapsamda ailelerimiz ile birlikte 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtını da görmek istedik” dedi.

Altıeyül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da Almanya’dan gelen değerli Balıkesir’li hemşehrilerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “ Almanya’da yaşanan Balıkesir etkinliklerinde bizlerde kendileriyle zaman zaman birlikte oluyoruz. İç Anadolu bölgesine kültürel gezi düzenleyen dernek üyeleri Balıkesir’e de gelerek 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı ziyaret ettiler. Anıt içerisinde 15 Temmuz gecesi şehit olan tüm şehitlerimizin isimleri yer alıyor. 15 Temmuz’u simgeleyen 15 adet Türk bayrağı ve devamında dev Türk bayrağımız anıtımızda dalgalanıyor. Ayrıca o gece şehit olan kahramanlarımızdan Ömer Halisdemir’in üzerinden çıkan kurşunları simgeleyen yıldızları anıtımıza koyduk. 24 saat sala okunurken, dev ekrandan da o gece yaşananlar aktarılıyor. Belediye olarak o geceyi unutmamak ve unutturmamak adına ilk anıt yapan belediyelerden birisiyiz. Anıtımız bilhassa geceleri büyük ilgi görüyor ve Türkiye’nin farklı illerinden insanlar anıtı görmek ve fotoğraf çektirmek için geliyor. O kara gecede Türk milletimiz dik duruşuyla darbeyi önledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk milletine seslenişi sonucunda darbe durduruldu. Allah bir daha bu ülkeye böyle darbeler ve acılar yaşatmasın. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER