27 Mart Dünya Tiyatro Gününde Fazlıca İlk Okulu

27 Mart Dünya Tiyatro Gününde Fazlıca İlk Okulu

“””Sanatkâr El Öpmez, Sanatkârın Eli Öpülür-Atatürk”””

Havran-Fazlıca ilk okulu öğrencileri ,Eğitim kadar Sosyal konularda da öğrencilerin yaşama hazırlanması için örnek mücadele veren okul müd.Mustafa Şelcuk ve Yrd.Onur Uçak ,Dünya tiyatro günü etkinlik kutlamasında öğrencilerine bir sürpriz hazırladı ve Edremit.halkının yakinen tanıdığı  Duayen Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Nilğün Karataş.ı davet etti….

1ve 2 sınıflar ile 3-4 sınıflardan ayrı oluşan iki ders saatinde,Tiyatro kültürü,Mimiklerin uygulanması,,modern tanışma diyoloğları ,Kırmızı başlıklı kız ve Uzay yolculuğu başlıklı kısa mini şkeçler öğrencilere kısa bilgi verilerek sahnelendi…..

Nilgün Karataş eğitmen köy çocuklarının kısa zamandaki konuyu sahiplenmelerine ve özellikle doğaçlama oyunlarına hayran kalarak.23 nisan için bu öğrencilere özel bir skeç yazarak eğitme sözü verdi… Okul yönetimin tek vücüd olarak bu kültürel eğitimlerdeki özverilerini hayranlıkla kutladı.

Nilgün Hanım sözlerine şöyle devam etti, İlk tiyatro şenliği M.Ö.534 yılında Atina’da Bağ bozumu tanrısı DİONYSOS adına dinsel törenle başlamıştır. Tiyatro düşünmediklerimizi, hatırlatıp bizleri gerçek ile yüzleştirir. Tiyatro kültürü, onun mayası sayılan Drama ile düşüncelerimizi harekete geçirir.

Tiyatro bir disiplin ve özveri işidir. Yaşamımızın bir parçası ve Hayat bir tiyatro oyunudur.

Kutlama tarihine kısaca değinirsek. Osmanlının Batılaşma yılları ve anayolumuzda var olan Efsaneler. Ritüeller, Karagöz. Meddah,Kukla.Çengi  gibi Sesli güldürü oyunları 1940 yılında Devlet Konservuatarı ilk mezunlarını vererek örnek bir disiplinle Türk halkımıza sunulmuş ve en büyük yayılmasını Halk evleri ve Köy evleri hizmet vermiştir.

Okulun başarılı öğrencilerine hepsine yetecek kadar Başlıkları kış boyunca örüp armağan eden Asistan Saliha ÖZDUYGU, öğrenciler tarafından Anne Anne ilan edilip mini hediyeler ve şiirli resimler sunulmuştur.

Nil Karataş  geçtiğimiz günlerde Hoşgelişler Şen ola ekibiyle ,Kendi hayatından eşiyle hastahane Demans ve Alzaimer  hüzün olaylarını,komedi biçiminde yazıp oynıyarak Şükrü tunar Kültür merkezinde geniş bir seyirci katılımıyla ayakta alkışlanmıştır….

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 14:41

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER