Saküder Sanat Topluluğunun Ayrıcalığı

Saküder Sanat Topluluğunun Ayrıcalığı

Kurulusundan itibaren 18 yılını dolduran ve Türkiye kadar yurt dışında dahi prensipleriyle ayrıcalıklı bir sanat topluluğu olduğunu belgeleyen sanatçı dostlarla bir arada olmanın onuru farklıymış

Yıllarca çeşitli sanat Dernekleri  içinde.yönetiminde,sergi ve gezilerinde (yurtiçi-yurt dışı) bulundum Resim veya Fotoğraf olarak, hatta Mersin-USART –Hülya başkanın kurduğu dernek ile uluslar arası İnternet sergilerinde katılımcı olarak yeni dostlar edinmenin mutluluğunu yaşadım…

Ayvalık’ta uluslar arası Nebiye Elmas sanat galerisi kurup değerli sanatçıların sergilerini koordine edip yaşadığımız mutlu dostluk anılarını da unutmak vefasızlık olur.

Yıllardır Saküder  etkinliklerini takip ederek aralarında olma özlemi yaşadım. Nihayet Nebiye Elmas kardeşim bu konuda vesile oldu,ve İZMİR üyeler arası toplantıya katılarak Üye kabulüm gerçekleşti.

Yıllarca Facebook arkadaşım,Saküder Genel başkan Ali Eser ile tanışmam güzel bir sürpriz oldu.

İzmir bölgesi başkanı Gönül Dinç ve sanatçı Güneş Abbas örnek bir ev sahipliği üstlenmiş.9 Eylül üniversitesi rektörlük –Çatı katı restaurant,ta bu güne kadar yediğim özel soslu balık lezzeti günler geçti halen tadı damağımda..

Ali başkan 2022 yılı açtığı sergilerden özellikle İstanbul Dolmabahçe Sarayındaki, Son gezi Paris ve özellikle Azerbaycan-BAKÜ sergi anılarını detaylarıyla o kadar güzel yorumladı ki kendimi o anıların içinde yaşamış hissettim ve özellikle Bakü özlemi başladı duygularımda.

Günün en güzel Müjdemside 2003 –Şubat ayında,İzmir Resim Heykel Müzesi Kültür park Sanat Galerisinde  Üyelerinden oluşan karma sergi “”ORMAN-DOĞA-ZEYTİN””konu başlıklı oluşu beni çok duygulandırdı çünkü 22 yıldır Zeytin yaşamını fotoğraflarımla takip eder bir nefer ve Kanser yaşamımı yenen Zeytin Sütü,ne vefa olarak hazırladığım “Mitolojiden günümüze –Kutsal Ağacın peşinde Zeytin”belğesel sergimin Bursa-Fotofest-Uluslararası etkinliğinde gösteri olarak kabulünün mutluluğu canlandı duygularımda ve bir çok arkadaş benim fotoğraflarımı Tuvallerine aktarmayı planlaması beni çok duygulandırdı….

Serginin final amacı, da çok hoş, Üyelerin oluşturduğu “sanatçılar ormanı” çalışması ve çok sayıda ağaç dikim çalışmalarına doğamız adına katkıları kutlanacak ve gururla anılacak bir konuydu.

Saat 12 de başlayan,faaliyet bilgilendirme,Lezzetli balık ziyafeti ve üyelerin önerileri saat 17 ye kadar zaman su gibi akıp giderken geriye Fotoğraf karelerindeki tebessümler sonsuza kadar belgelendi..

(Haşmet Demir Bil)

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022, 12:13

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER