Yeniköy İlköğretim Okulu bahçesine yapılan Halı Saha açılışı yapıldı.

Yeniköy İlköğretim Okulu bahçesine yapılan Halı Saha açılışı yapıldı.

Karesi ilçesi Yeniköy Mahallesinde  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yeniköy İlköğretim Okulu bahçesine yapılan Halı Saha açılışı yapıldı.

Karesi Mahallesinde Turplu, Kamçıllı, Tatlıpınar Mahalleleri halı saha açılışlarından sonra dördüncü olarak Yeniköy Kırsal  Mahallesinde yapılan halı saha açılışına Ak Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP Karesi İlçe başkanı Burak Boduroğlu, MHP Domaniç İlçe Başkanı Yıldıray Aydın ,Karesi Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Durmaz, Muhtarlar ve Yeniköylüler katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin “Bu ay her hafta  Karesi ilçemizin bir kırsal mahallesinde halı saha açılışı yaptık. Hepsi Okulun bahçesinde. Bu önemli. Ama bu halı sahadan sadece öğrenciler faydalanacak anlamı taşımıyor. Halı sahalar gece de kullanılsın diye ışıklandırılmış durumda. Okul zamanı halı saha öğrencilerin.. Ama okul bitince annelerin, teyzelerin, amcaların babaların hatta dede ve ninelerin. Bakın şu anda halı sahanın halısı pırıl pırıl parlıyor. Bu böyle kalmasın en geç bir yıl içinde Muhtar karesi Belediyesine gelip “Dinçer başkanım halımız eskidi yenileyelim” diye talepte bulunması lazım.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin Yeniköy’de devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin “Eylül ayında Karesi İlçesi Yeniköy Mahallesi girişindeki Alan Köprü Deresinde 1.000 metre dere temizliği tamamlandı. 700 metre olan Mezarlık Deresinde ise çalışmalara başladı, 300 metrelik kısmı temizlendi, kalan 400 metrelik kısmında ise çalışmalar devam etmekte ve bu ay içinde tamamlanacak. Ayrıca; Yeniköy mahallesinin 5 ayrı noktasında işletme kabiliyetini kaybeden ve şebeke hattı bulunmayan kısımlar da toplam 1.600 metre kanalizasyon şebeke hattı yapımı bu ayın sonunda veya Kasım ayı başında başlayacak. Yapımı tamamlanan Otoban yüklenicisinin kullandığı İçme suyu amaçlı sondaj kuyusunu Büyükşehir BASKİ devraldık, teknik ekiplerimizce debi ölçümü (5 lt/sn), kuyu temizliği ve içme suyu analizleri çalışmaları tamamlandı, şu anda enerji temini için çalışmalar sürüyor. 2022 yılı başından itibaren kuyunun faaliyete başlayacak ve Yeniköy’de uzun yıllar artık “su sorunu” ortadan kalmış olacak.” dedi.
Şahin ”Gördüğünüz gibi  Karesi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Hükümet, parti teşkilatı uyum içinde çalışınca,, liyakatli insanlar görevde olunca hizmetler ardı ardına geliyor. Ben üniversiteyi İstanbul’da okudum. İlk yıl her yer çöp dağlarıyla kaplıydı, su yoktu. İstanbullular gibi biz de sadece gece 3-5 arası gelen suyu bidon, tencere ne bulursak depolardık. Sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi ve bir yıl dolmadan her şey değişti. Bir Belediye nasıl hizmet eder, bir Belediye Başkanının çalışması, vizyonu, öncelikleri nasıl olmalıdır bütün Türkiye’ye gösterdi. Bu vizyon şimdi 20 yıldır bizim rehberimiz, Bütün Belediye Başkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliği yapıyor. Tabi burada bizlere en büyük destek olarak Devlet adamı nasıl olduğunu gösteren, mevzu vatan, millet ve devlet olunca her şeyin teferruat olarak gören MHP, Devlet Bahçeli var..  MHP’nin varlığı bizlere büyük bir güven veriyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2021, 21:05
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160