Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular köyünde 6 ay önce kurulan Okçular Köyü Güzelleştirme Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin başlattığı çalışmalar sonuç verdi. Kaymakamlık, tarım ilçe müdürlüğü ve köy muhtarlığının desteğini alan dernek imece yaparak 4 bin meyve fidanını toprakla buluştururken kestane ve ceviz tohumlarını da toprağa ekti.
İlçeye 22 kilometre uzaklıktaki 60 haneli ve 270 nüfuslu Okçular köyünde düzenlenen fidan dikim imecesine 50 kişi katıldı. Köyün Baş tarla mevkiindeki 2 dekarlık alanın önce temizliğini yapan vatandaşlar daha sonra da kiraz, elma, erik ve armut çeşitlerinden oluşan 4 bin fidanı toprakla buluşturdu. Dikilen fidanların önümüzdeki yıl aşılandıktan sonra köylülere ücretsiz dağıtılacağı bildirilirken meyveciliğin geliştirilmesinin amaçlandığı bildirildi.
Dikimi yapılan fidanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalı ile satın alındı. Arazinin bir bölümüne de kestane ve ceviz tohumları ekildi. İmeceye katılan vatandaşlara derneğin hazırlattığı pilav ve ayran ikram edilirken dikim yeri adeta bayram yerine döndü. Dernek başkanı Şaban Ok, 6 ay önce kurdukları derneğe köylülerin destek olduklarını söyledi. Kaymakamlık, tarım ilçe müdürlüğü ve köy muhtarlığının da desteği ile hazırlanan fidanların köylülere ücretsiz dağıtılacağını açıkladı. Köyde birlik ve beraberliğin çok iyi olduğunu belirten
Okçular Köyü Güzelleştirme Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Ok, “Köyümüzde güzel işler yapacağız Bunun için kulları sıvadık. Burada diktiğimiz fidanlar aşılandıktan sonra köylüye ücretsiz dağıtılacak. Köyümüzde meyveciliğin gelişmesini istiyoruz. Ayrıca köyümüzün tanıtımı için de çalışma başlattık. Bunun için de internet sitesi kurduk: Bize destek olan kaymakamımız Süleyman Yıldırım’a da teşekkür ediyoruz” dedi. Derneğe destek olduklarını belirten köy muhtarı Recep Donat da” Dernek işe çok iyi başladı. Köyümüzdeki göçü durdurmak için çalışıyoruz. Dikilen fidanlar köylüye ücretsiz dağıtılacak. Fidanları imece ile diktik. Birlik ve beraberlik içinde başarılamayacak iş yoktur. Bize destek olan kaymakamımız Süleyman Yıldırım ve ilçe tarım müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ediyoruz” dedi.
KÖYLÜLER İMECE İLE MEYVE FİDANI DİKTİ
Yayınlanma :
01.01.2010 21:40
Güncelleme :
01.01.2010 21:40


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: