‘Aliağa Tarihi’ okuyucuyla buluştu

‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü yayını olan ve Aliağalılar tarafından uzun süredir heyecanla beklenen ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabı okuyucuyla buluştu.Aliağa’nın 8 bin 500 yıla uzanan geçmişini tüm...

‘Aliağa Tarihi’ okuyucuyla buluştu

‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü yayını olan ve Aliağalılar tarafından uzun süredir heyecanla beklenen ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabı okuyucuyla buluştu.

Aliağa’nın 8 bin 500 yıla uzanan geçmişini tüm yönleriyle tarihsel bir akışla özetleyen İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi kitabının ilk dağıtımı, Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen cumhuriyetin 94’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirildi.

Okuyuculardan yoğun ilgi

Yapılan sözlü tarih çalışmaları ve akademik araştırmalarla büyük bir bölge tarihi arşivine ulaşan Aliağa Belediyesi, özenle seçilen dokümanların bir araya getirilmesiyle 600 sayfalık kitabı görücüye çıkardı. Aliağalılar ve tarih tutkunları tarafından merakla beklenen kitap, Aliağa Belediyesinin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dağıtıldı. Dağıtımda İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi kitabı Nutuk ile birlikte okuyucuya verildi.

İlk dağıtımı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı

Kitabın ilk dağıtımını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Sanat Sokağında kitap standının başına geçen Başkan Serkan Acar, 500 adet kitabı Aliağalılara dağıttı. Okuyucusuyla ilk buluştuğu andan itibaren yoğun ilgi gören kitabın dağıtımı esnasında izdiham yaşandı. Vatandaşlar başucu kitabı olabilecek niteliğe sahip olan kitabı edinebilmek için birbirleriyle yarıştı. Kitap dağıtımına yoğun ilgi gösteren küçük büyük herkes, edindikleri kitapları Başkan Serkan Acar’a imzalatabilmek için de sıraya girdi.

Vatandaşlar ücretsiz olarak ulaşıyor

Vatandaşlar ilk günden itibaren yoğun ilgi gören İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi kitabına Aliağa Belediyesi hizmet binası ‘Hilal’ masa biriminden, Nadir Nadi Kütüphanesinden, Yeni Şakran, Yeni Mahalle ve Helvacı hizmet birimleri ile muhtarlıklardan ücretsiz olarak edinebilecekler. Ayrıca Aliağa dışında ikamet eden tarih severler Aliağa Belediyesinin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından da kitabın dijital e-kitap formatına kolaylıkla ulaşabiliyor.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER