Bayram öncesi şeker ve çikolatanın fiyatı cep yakıyor

Bayram öncesi şeker ve çikolatanın fiyatı cep yakıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, esnaflarda oluşan eski bayram yoğunluğu zamlarla birlikte adeta geçmişte kaldı.

Vatandaşlar bir taraftan ekonomik olumsuzluklarla boğuşurken, diğer yandan da her bayramda çarşıda pazarda görülen bayramlık alışveriş telaşını da gönüllerince yaşayamamaktan yakınıyor.

İlçede eski bayram alışverişi yoğunluğu yaşanmadığı gözlenirken, bayramlık ürünlerin fiyatlarının yükselmesi vatandaşları zorluyor.

Bayram öncesi piyasada en düşük şeker fiyatı 47 TL’den başlarken, en yüksek fiyat 60 TL’yi buluyor.

En düşük ve yüksek çikolata fiyatları ise 58-110 TL arasında değişirken, lokum fiyatları da 32-65 TL arasında satılıyor.

Ramazan Bayramı alışverişinde 4 kişilik bir ailenin en düşük bayram faturası 2 bin ile 2 bin 500 lirayken, en yüksek bayram faturası 8 bin 500 ile 9 bin lira aralığını buluyor.

 

ŞEKERLEME SATICILARI DA FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN DERTLİ

Ayvalık’ın sevilen esnaflarından Özgür Mete, pandemi nedeniyle iki yıllık süreç içerisinde Ramazan ve Kurban Bayramlarının coşkuyla gerçekleşememesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Pandemi sürecinin ardından tam bir bayram hareketliliği beklerken, bu kez dış mihrakların Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar sonrasında ülke genelinde ortaya çıkan ekonomik olumsuzlukların halkın ve dolayısıyla esnafın belini büktüğünü kaydeden Mete, “Maalesef vatandaşların alım gücü bu yıl oldukça düşük. Toptan aldığımız bayram şekerleri, çikolata ve benzeri şekerleme ürünlerin fiyatlarında anormal bir yükseliş oldu. Ama biz mekânımızda toptan aldığımız bu ürünlerin üzerine çok küçük kârlar koyarak vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Kâr marjımızda yaptığımız fedakârlığın ardından satışa sunduğumuz ürünlerin fiyatlarını her şeye rağmen mümkün olduğunca sabit tutmaya çalışıyoruz. Ama sattığımız ürünleri yeniden toptan almak istediğimizde ise ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz” dedi.

 

“HALKA HİZMET, HAK’KA HİZMET ANLAYIŞIYLA UFAK KÂRLARLA ÇALIŞIYORUZ”

Kendileri için müşteri memnuniyetinin öncelikli olduğunun altını çizen Özgür Mete, “Bu yüzden de gücümüzün yettiğince, halka hizmetin, Hak’ka hizmet olduğuna olan inancımızla, bu anlayışımızı sürdüreceğiz. İnşallah çok kısa sürede hükümetimizin alacağı ciddi ve radikal tedbirlerin ardından şu anda içinde bulunduğumuz bu olumsuzluklardan kısa sürede kurtulacağımızı düşünüyorum. Bu duygularla tüm Ayvalık halkının mübarek Ramazan Bayram’ını da en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2022, 15:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER