İda ve Çiçeklerimize Vefa Günleri Resim Çalıştayı Düzenlendi

İda ve Çiçeklerimize Vefa Günleri Resim Çalıştayı Düzenlendi

İDA VE ÇİCEKLERİMİZE VEFA GÜNLERİ RESİM  ÇALIŞTAYI

Edremit Körfezi’nde Vefa örneği- Doğanın sesi olarak Sanat ve Dostluk adına bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu Küratör Esma Bayrak ve Haşmet Demirbil ikilisine KARDELEN Kültür Sanat Platformu üyeleri işbirliği ile 1 ve 3 Haziran arası Altınoluk ANFORA BUTİK HOTEL VE ŞARAP EVİNDE gerçekleşiyor.

Kazdağları kütlesinde 1774 zirvesi olan bölgemizin milli parkı tanrıça Kibele

 ve Zeus tanrısının paylaştığı kutsal topraklar, Homeros’un İLYADA VE ODYSSELA  romanındaki konu olan , Truva savaşı sonucu ROMA ‘nın kuruluşu, İstanbul’un fethine neden olan tabiat harikası topraklarımızda dünyada çiçekli bitkiler arasında bir tek İda’da olan 32 çeşit endemik bitki tükenmesine mani olmak, koruma şartlarına dikkati çekmek amacıyla çalıştay düzenlendi.

Türkiye’de resim sanatında duayen olan 7 öğretim üyesinin özverili katılımıyla ”Bin Pınarlı İda’nın Sessiz Çığlığı”” doğaya saygı çalıştayı bölgemizdeki bir çok sanat dünyası ressamlarımız ve öğrencilerimize ışık tutacak.

1 – Pazar ve 2 Pazartesi günleri hocalarımızın çalışmaları ve sohbetleri anında misafirlerimize sürpriz ikramlarımız olacaktır. İkinci amacımızda yıllar önce görkemli günlerini yaşamış sanat teraslarımızı yeniden yaşama geçirmek için sanat dünyamıza ön ayak olmayı arzuladık.

Edremit Körfezi’ne sanat, turizm ve kültürel konulara renk katacak. Her sene devamı sağlanacak çalıştay milli parkımıza bir vefa ve saygı duruşumuzla geniş bilgi isteklerine Küratör Esma Bayraktar 0532 726 73 01 cevap vermeyi arzu etmektedir.

Gönül birliği yaptıklarımız-Edremit Belediyesi & Anfora Butik Hotel &Edremit Ticaret Odası &Kardelen Platform & Büyükşehir ARENA gazetesi-Halil Esen Zeytin Yağları &Gençlik Kırtasiye & Çetin PETROL &BAÇEM

Katılımcı hocalarımız : 1-Ali DÜZGÜN Ankara Gazi Eğitim (Van 100. Bölüm Dekan Yrd.)  2- Alp BARTU Marmara Üniversitesi (Köy  Enstitüsü çıkışlı)  3- Bahattin ODABAŞI  Marmara Ünv.Res.Bölm.Atatürk  Eğitim Fak.Doçent (Arel Üniversitesi)  4-Hasan ÇAĞLIYAN  Ünv.Resm.bl.   5- Murat KÜLCÜOĞLU –Ankara Ünv. Res.bl. MUĞLA Güzel Sanatlar öğrt.üyesi    6- Rüzgar FİDAN  Gazi Üniversitesi Res.Bl. ÖZEL atölyesinde Resim eğitimi veriyor. 7- Prof.Zuhal ARDA   Selçuk Üniversitesi Gaziantep Üv.Dekan

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2024, 19:07

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER