Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ve Bitlis’te şehit düşen 5 polis ve 25 asker için mevlit okutuldu. Mevlit sonrasında ise, Pelitköy Belediyesi’nin hazırlattığı lokma hayrı yapıldı.
Daha sonra 1991 yılında Çukurca’da hain pusuda hayatını kaybeden Pelitköylü Jandarma Er Şehit Yılmaz Kobak mezarı başında dualar ile anıldı. Anmaya Pelitköy belediye başkanı Hüseyin Kayacık, şehit Yılmaz Kobak’ın annesi Sabriye ile babası İbrahim Kobak’ın yanı sıra, Burhaniye Belediye Meclis Üyeleri Çetin Sözer, Süleyman Yavaş ve Levent Acartabak ile belediye çalışanları katıldı.
Şehit Yılmaz Kobak’ın mezarı başında bir konuşma yapan Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, “Ülkemizde son günlerde artan bölücü terör örgütünün saldırıları güvenlik güçlerimizi ve sivilleri hedef almakta, her gün yurdun bir başka bölgesinden şehit haberleri gelmektedir. Ulusal birliğimize bütünlüğümüze yapılan bu saldırıları nefretle kınıyor ve lanetleniyoruz. Şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımıza Tanrıdan rahmet ulusumuza başsağlığı diliyorum. Şu anda başında bulunduğumuz kabrin de şehitlik mertebesini taşıyarak yatan evladımız Yılmaz Kobak bundan tam 20 yıl önce 18 arkadaşı ile birlikte yine Çukurca’da şehit düşmüştü. Ne acıdır ki, iki gün önce yer yine Çukurca şehit sayımız bu kez 25. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Çözüm istiyoruz. Terör örgütü ve onun iç ve dış işbirlikçileri bilmelidirler ki asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Vatan bir bütündür ve onu bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bitlis ve Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi.
Daha sonra anne Sabriye ve baba İbrahim Kobak mezarı başında dua okuyarak, şehit 25 askerimizi temsilen her bir şehit için mezarı başına 25 gül bırakıldı.
PELİTKÖY’DE ŞEHİTLER İÇİN LOKMA HAYRI YAPILDI
Yayınlanma :
23.10.2011 21:59
Güncelleme :
23.10.2011 21:59


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: