Sındırgı, Ahmet Akın'ı Bağrına Bastı

Sındırgı, büyük heyecan ve coşkuyla karşıladığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ı bağrına bastı. Sındırgı halk buluşmasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak açıklandığını hatırlatan Ahmet Akın, “Enerji benim uzmanlık alanım. Sındırgı jeotermalle ısınacak” dedi.

Sındırgı, Ahmet Akın'ı Bağrına Bastı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Sındırgı ziyaretinde, kalabalık bir vatandaş grubu tarafından ilçe girişinde karşılandı. Heyecan ve coşkunun öne çıktığı karşılamanın ardından ilçe merkezine doğru yola çıkan Ahmet Akın’ın konvoyu, güzergah üzerindeki sevgi seli nedeniyle sık sık durakladı. Seçim otobüsünden inerek 7’den 77’ye her yaştan Sındırgılı hemşerileriyle kucaklaşan Ahmet Akın, CHP Sındırgı Belediye Başkan Adayı Serkan Sak’la birlikte katıldığı halk buluşmasında konuştu. Sındırgı’nın heyecanla beklediği jeotermalle ısınmadan söz eden Akın, “Bu kardeşiniz daha geçen sene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak açıklandı. Türkiye’nin enerji politikalarını emanet etmek üzere 6 liderin anlaştığı isim olan Ahmet Akın Sındırgı’ya söz veriyor. Sındırgı jeotermalle ısınacak. Bugüne kadar yönetenler yapabilirlerdi, yapmadılar. Bu işi çözmek, uzmanlık alanı enerji olan Ahmet Akın’a nasip olacak” dedi.

GERÇEK DESTEK VE ALIM GARANTİSİ GELİYOR
Kalabalık bir grupla ilçe turuna çıkan Ahmet Akın, Sındırgı Kent Meydanı’ndaki vatandaşların isteği üzerine burada bir konuşma yaptı. Çok sayıda dinleyicinin eşlik ettiği, mitinge dönüşen konuşmada CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir’de hayata geçireceği tarım ve hayvancılık alanındaki destekleme ve alım garantisi uygulamalarını anlattı. Akın, “Balıkesimizin tarım ve hayvancılığı hak ettiği yere gelecek. ‘Tarımımız var, etimiz güzel, sütümüz iyi’ demekle olmuyor. Gerçek destek lazım. Gerçek alım garantisi lazım. Sındırgılı hemşerim, tarım ve hayvancılığı destekleyen başarılı uygulamalarımız Ankara’da, İstanbul’da, Aydın’da, İzmir’de tıkır tıkır işliyor. Çiftçinin de, besicinin de yüzü gülüyor. Balıkesir’in neyi eksik? Bugün yönetenler yapabilirlerdi, yapmamışlar. Bana nasip olacak. Balıkesir’de tarım ve hayvancılığın bereketi artacak. Çiftçi, et ve sür besicisi para kazanacak, zenginleşecek. Tüm bunları 1 Nisan’dan sonra size en yakın Ahmet Akın evladınız yapacak” diye konuştu.

İSTİHDAM İÇİN YATIRIMA DESTEK
İlçe esnafını ziyaret edip hayırlı işler dileklerini ileten Ahmet Akın, Köylü Pazarı ile Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar alışverişi yapan Sındırgılılar ve pazar esnafıyla sohbet eden Ahmet Akın, buradan Sındırgı Sanayi Sitesi’ne geçti. Sanayi’deki işletmeleri tek tek ziyaret ederek sorun ve talepleri dinleyen Akın, molaya çıkan esnafın istirahat ettiği kıraathanelerde Sındırgılı hemşerileriyle sohbet etti. Ahmet Akın, Sındırgı ziyaretini kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği halk buluşmalarıyla sürdürdü. Akın Sındırgı’ya bağlı Işıklar ve Yüreğil kırsal mahallelerinde heyecanla karşılandı. İlçede istihdam oluşturmak için yatırım yapmak isteyen yatırımcıların geçmişte önlendiğini, 1 Nisan’dan sonra Sındırgı’da iş alanı oluşturacak ama tarıma, hayvancılığa zarar vermeyecek tüm yatırımların önünün açılacağını belirten Akın, “Yüreğil kornişon diyarı. Fakat sizin ürettiğiniz kornişondan esas parayı başkaları kazanıyor. Ne yapacağız? El ele vereceğiz, uluslararası fonlardan hibeleri alıp turşuyu burada beraber üreteceğimiz tesisleri kuracağız. Sonra da bunu dünyaya satacağız” dedi. Kıraathanelerdeki buluşmalarda kırsalda hayata geçecek olan uygulamaları anlatan Akın’ın konuşmaları büyük alkış aldı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER