Sındırgı'da ecdat yadigarı Yakup Bey Camii ibadete açıldı

1803 yılında inşa edilen cami, harim, kadınlar mahfili, son cemaat revakı ve minareden oluşuyor.

Sındırgı'da ecdat yadigarı Yakup Bey Camii ibadete açıldı

Vakıflar Balıkeslr Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları tamamlanan ‘Sındırgı Yakup Bey Camii' Vali İsmail Ustaoğlu’nun katıldığı törenle ile yeniden ibadete açıldı.

Vali Ustaoğlu; “19. Yüzyıl Osmanlı Dönemi eseri Camii’nin yeniden kentimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

220 yıllık Yakup Bey Camii 1803 yıllında inşa edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Başkan Vekili M.Birol Şahin ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törende konuşan Vakıflar Bölg Müdürü Mikail Akıllı, Vakıflar olarak ecdat yadigarı camiyi kaderine terk etmeyerek cemaat ile buluşturabilmenin ve gelecek nesillere aktarabilmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Akıllı, "Caminin duvarları horasan sıva, tavanıda sökülerek yenilenen camiye aslına uygun olarak ahşap pencereler takıldı. Dış duvarlarına da yeniden sıva yapılan caminin çatısı alaturka kiremit olarak değiştirildi.Caminin minare gövde ve peteğinde bulunan sıva sökülerek tuğla minareye uygun derzler yapıldı. Cami avlusu andezit taş ile döşenerek cami parseli sınırında bahçe duvarı inşa edildi. Ayrıca caminin ahşap minberinin onarımı yapıldı, elektrik tesisatı yenilendi. Bu arada Balıkesir-Karesi Zağnos Paşa Hamamı, Çanakkale-Ezine Ulu Camii, Çanakkale-Gelibolu Bolayır Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal Mezarı, Çanakkale-Ayvacık Tuzla Murad Hüdavendigar Camii de Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanacak diğer tarihi eserler içerisinde yer alıyor."dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2024, 20:14

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER