Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde etkin çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Ayvalık Ülkü Ocakları, ölümünün 75. yıldönümünde İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u unutmadı.
Ersoy’un ölüm yıldönümünde bir basın açıklaması yayınlayan Ayvalık Ülkü Ocakları, şair, edebiyatçı, fen adamı, gazeteci ve eğitimci gibi pek çok sıfatı taşıyan bir aydın olan Mehmet Akif Ersoy, tamamen vakıf olduğu Türkçesiyle içindeki adalet duygusunu da eserlerine yansıtmış olduğu belirtilerek, Mehmet Akif'in, memleketin en felaketli ve karanlık günlerinde, ümidini günden güne kaybetmekte olan millete ‘Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!’ diye haykırarak Türklerin ruhuna yeniden yaşama ve savaşma atılımı aşıladığının altı çizdi.
Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülkokan imzasını taşıyan yazılı açıklamada, Türk Edebiyatında yaşadığı devri bütün teferruatı ile gören ve gösteren şairlerimizden birisi olduğu belirtilen Mehmet Akif'in hayatından kesitler verilerek, eserleri hakkında düşüncelerin anlatıldığı gözlendi. Açıklamada, İçinde yaşanılan toplumun özellikleri göz önüne alınmadan Batılı yeniliklere öykünmenin doğrudan doğruya edebiyata zarar vereceği, edepsizliğin başladığı yerde edebiyatın biteceği anlayışına bağlı kalarak sanat sanat içindir görüşüne karşı çıkmış, libas hizmetini, gıda vazifesini gören bir şiiri kurma çabasına girişmiştir. Bu yüzden toplumsal ve ideolojik konuları şiir ile ve şiir içinde tartışma ve sergileme yolunu seçmiştir. Bütün çıplaklığıyla gerçeği göstermekteki amacı okuyucusunu insanların sorunlarına yöneltmektir. Bu kaygıların sonucu olarak yoksul insanların gerçek çehreleriyle yer aldığı şiirler Türk edebiyatında ilk kez Mehmet Akif tarafından yazılmıştır denildi.
MEHMET AKİF'İ 75. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
Ayvalık Ülkü Ocaklarının yazılı açıklamasında, Türk milletine İstiklal Marşımız ve birçok eser emanet etmiş milli mücadele de her yeri dolaşıp insanları teşkilatlandırmaya çalışmış kendisini Türk milletine atfetmiş olan istiklal marşı yazarımızı asla unutmayacağız. İstiklal Marşı yazarımızı aramızdan ayrılışının 75. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.
ÜLKÜCÜLER MEHMET AKİF’İ UNUTMADI
Yayınlanma :
28.12.2011 18:49
Güncelleme :
28.12.2011 18:49


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: