BOSNA HERSEK TURİZM BAKANINDAN ATO’YA ZİYARET

BOSNA HERSEK TURİZM BAKANINDAN ATO’YA ZİYARET

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Travel Turkey Turizm Fuarına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Bosna-Hersek ( Tuzla Kantonu ) Turizm Bakanı Aziz Çaçkoviç, Ayvalık Ticaret Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu.
  Çaçkoviç’in ATO’ya yönelik yaptığı ziyarette; Tuzla Bölgesi Turizm ve Tanıtım Müdürlüğü görevini yürüten Hasan Sekdinoviç, ATO yönetim kurulu üyesi Mehmet Kuran, İzmir Balkan Boşnak Kültürü Dostluk Yardımlaşma Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz ve ATO üyesi Aysun Zafer’de hazır bulundu. Sohbet havasında geçtiği gözlenen ziyarette, Ayvalık ve Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin sıklaştırılması ve karşılıklı turizm seferlerinin yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu gözlendi. Ziyaret sonrasında görüşlerini aldığımız Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer,  Bosna Hersek Turizm Bakanı Çaçkoviç’in kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kendisine; Körfez Kocaseyit Havalimanı’nın uluslararası terminalinin gelecek yıl açılmasının planlandığını hatırlattık. Ayvalık’a yıllardır Balkanlardan turlar düzenlendiğini biliyoruz. Bu turların arttırılması ve Tuzla bölgesinden de yöremize turist çekecek çalışmalar başlatılması hususunda neler yapabileceğimizle ilgili Sayın Çaçkoviç ile görüşlerimizi paylaştık. Kendisi bizi Tuzla’ya davet etti. Ben de kendisine daveti için teşekkür ederek önümüzdeki dönemlerde bu ziyareti gerçekleştirmeyi umduğumu ilettim. Bu ziyaretin gerçekleştirilmesinde bize yardımcı olan üyemiz Aysun Zafer’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
ÇAÇKOVİÇ, AYVALIK ZEYTİNYAĞININ BOSNA HERSEK’TE GÖNÜLLÜ TANITIMINI YAPACAK
  Bosna Hersek Turizm Bakanı Aziz Çaçkoviç ise; “Ayvalık’ta yaşayan Boşnakları yerinde ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Başkan Rahmi Gençer’in nazik davetine ve misafirperverliğine teşekkür ediyorum. Ayvalık ve Bosna-Hersek arasında turizm konusunda yapılacaklar konusunda faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Ayvalık’ın turistik özelliklerinin ve zeytinyağının ülkemizde tanıtımının yapılması için elimden geleni yapacağım. Tuzla’dan Ayvalık’a önümüzdeki yıllarda çok sayıda turist geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
  Ziyaretin ardından ATO Başkanı Rahmi Gençer, Bakan Çaçkoviç ile beraberindekilere, Ayvalık Ticaret Odası Tarih Galerisi ve Ayvalık Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuvarını gezdirdi. Gençer, konuğu Bosna Hersek Turizm Bakanı Aziz Çaçkoviç’e Duyusal Analiz laboratuarında zeytinyağı tadımı yaptırmayı da ihmal etmeyerek, konuk bakana ziyaretin anısına bir de plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 20:24
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER