KÖYLÜNÜN ELEKTRİK İSYANI

KÖYLÜNÜN ELEKTRİK İSYANI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kızıklı köyünde yağışlı havalarda elektriklerin kesilmesi vatandaşları isyan ettirdi. Gece saatlerinde köy muhtarlığının önünde toplanan vatandaşlar sorunun çözülmesini istedi.
  İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki bin 900 nüfuslu Kızıklı köyünde eskiyen şebeke yüzünden rüzgarlı ve yağmurlu havalarda elektriklerin kesilmesi vatandaşları isyan ettirdi. Bir haftadan beri sık sık yaşanan elektrik arızaları nedeniyle köy muhtarlığı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, elektrikli aletlerin arızalandığını ve öğrencilerin mum ışığında ders yapmak zorunda kaldıklarını bildirerek sorunun çözülmesini istediler. Sorunun çözülmesini isteyen bir vatandaş, “Kesintiler yüzünden bilgisayarlar ve buzdolapları arızalanıyor. Perişan olduk” dedi.
  Bir haftadır elektriklerin kesildiğini bildiren kahveci de, “Bir haftadır elektrik yok. Sık sık kesiliyor. Çocuklar ders çalışamıyorlar. Ben kahveciyim. Günlük 100 lira zararım var” dedi. Sorunun eski olduğunu anlatan köy muhtarı Nusret Girgin de: Ben 2009 yılında muhtar oldum. Bu sorun o günden beri devam ediyor. Benden önce de vardı. Köyde işletmeler zeytinyağı fabrikaları çalışamıyor. Çocuklar mum ışığında ders yapmak zorunda kalıyorlar. Rüzgarda şimşekte elektrik gidiyor. İnsanlarımızın psikolojileri bozuldu. Büyük sıkıntımız var. Sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 20:26
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER