BELEDİYE BİNASININ HALK KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASINI İSTEDİ

BELEDİYE BİNASININ HALK KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASINI İSTEDİ

 Burhaniye’de yeni belediye binasına taşınıldıktan sonra eski binanın hangi amaçla kullanılmasının uygun olacağı konusu ile ilgili olarak anket çalışması yapıldı.
Geçtiğimiz Aralık ayı başında başlayarak 15 gün süren alan çalışmasında 4 bin Burhaniyeliye 4 soru yöneltildi. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulundan bir gurup öğrencinin tüm mahalleri dolaşarak yüz yüze yaptığı anket çalışmasında ilk ve öncelikli soru “Mevcut belediye binasının boşaltıldıktan sonra ne şekilde kullanılmasını istersiniz?” idi.
Ankete için Burhaniye Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden 4000 hemşerimize ulaşıldı. Ancak bazı anketler eksik yazım ve hatalı kodlama gibi nedenlerle kapsam dışında bırakılması nedeniyle 3948 anket değerlendirmeye alındı. Anket sonuçlarının dökümü, istatistikî değerlendirmesi ve rapor olarak hazırlanması yine Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirildi.
40 bin nüfuslu bir ilçede yapılan ankette 4 bin insana ulaşıldı. 1/10 gibi çok yüksek bir ölçekte olması, kamuoyu eğiliminin belirlenmesi açısından önemli bir başarıyı ifade ettiği belirtildi.
Ankette binanın, kız yurdu, şehir oteli, dershane veya öneriniz nedir şeklinde sorular soruldu. Soruya cevaplayıcıların yüzde 42,2’si (1657 kişi) kız yurdu; yüzde 30,3’ü (1189 kişi) şehir oteli; yüzde 15,7’si (617 kişi) dershane ve yüzde 11,8’i (466 kişi) diğer seçeneğini işaretleyerek yanıt verdi. Diğer seçeneğini tercih eden 466 kişinin ise çoğunluğu yüzde 34,1’i (159 kişi) iş merkezi yapılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 18:14
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER