EDREMİT BELEDİYESİNE "YÜKSEK MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI" ALINDI

EDREMİT BELEDİYESİNE

Edremit Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğünün filosuna kattığı araçla bölgede yüksek katlı binalardaki çalışmalarda kullanılmak üzere yüksek merdivenli itfaiye aracı satın aldı.

Edremit Belediyesinin İtfaiye Müdürlüğünün filosuna kattığı araç Edremit Cumhuriyet meydanında sergilendi ve İtfaiye Müdürlüğündeki personele araç konusunda geniş bilgi verildi. Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş “ Müdürlüğümüzün en büyük ihtiyaçlarından birisi olan merdivenli itfaiye aracına kavuştuk. Artık yüksek katlı binalarda yaşanabilecek yangın gibi olaylarda bu yüksek performanslı aracımız sayesinde daha verimli olacağız, Edremit Belediyesi itfaiye teşkilatı araç ekip ve tecrübeli personel bakımından bölgemizde örnek teşkilatlar arasında yer alıyor” dedi.

Belediyenin kendi imkanlarıyla 399 bin liraya alınan aracın, 70 metre yüksekliğe su ve köpük atabildiği bildirildi. Aracın merdiven yüksekliğinin 28 metre olduğu belirtilirken ,”3 ton su ve 150 litre köpük kapasitesini dışarıdan takviye alarak artırabiliyor. 70 metreye kumanda ile su atabilen araçta ayırca kule ve araç arasında kesintisiz iletişim sistemi mevcut. Otomatik dengeleme sistemine sahip araç 5 kademeli pompası ile 3 ton suyu kesintisiz 10 bar basınçta atabiliyor. 2014 model araç ile bölgede mevcut yangınlarda kurtarma ve söndürme işlemlerinde büyük kolaylık sağlanabilecek”denildi

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 19:55
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER