AYVALIK BELEDİYESİNDEN TABELA VERGİSİ UYARISI

AYVALIK BELEDİYESİNDEN TABELA VERGİSİ UYARISI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; cadde, sokak ve meydanlar ile bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergileri ile asma tahsis ve bakım ücretlerine ait ödemelerinin 01 Kasım 2012 gününden itibaren sona erdiği hatırlatılarak, ödeme yapmayanlara cezai müeyyidelerin hayata geçirilmesine başlanılacağı belirtildi.
  Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Çoban, söz konusu uygulama kapsamında mükelleflere 1 Kasım’a kadar süre tanındığını, ancak bu süre içerisinde ödeme yapmayanların tespit edildiğini belirterek, “Halen daha geç kalınmış sayılmaz. Şu anda söz konusu ödemeleri yapmayanlar için gecikme faizleri işlemeye başlamıştır. Henüz ödeme yapmayanların Ayvalık Belediyesine ait Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bir an önce başvurarak söz konusu ödemeleri bir an önce yapmaları menfaatleri icabıdır. Ödeme yapmayanlar hakkında ekiplerimiz gerekli yasal cezai müeyyideleri kararlılıkla uygulayacaktır” dedi.
 
UYGULAMA BİRDEN FAZLA GİRİŞİ OLAN İŞHANLARINI DA KAPSIYOR
  Ayvalık Belediyesi'ne kaydı bulunmayan ve ilk defa müracaat edecek olan mükelleflerin müracaat esnasında yanlarında önceki yıllara ait ilçe belediyelerinin vermiş olduğu vergi tabelası veya fotokopisini de beraberlerinde getirmeleri gerektiğini belirten Çoban, Ayvalık Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçe genelinde tabela kontrol denetimlerimi arttırdığını belirterek, ilçe genelindeki cadde, sokak ve meydanlar üzerinde birden fazla sokak kapısı olan çarşı, pasaj ve hanlarda bulunan işyerlerinin de ilan ve reklam vergilerini Ayvalık Belediyesi'ne gecikmeli de olsa fazla faiz işlemeden yatırmaları gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 21:45
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER