Ayvalık Mesut Ergin’in Yeni Projeleriyle Çağ Atlayacak

Ayvalık Mesut Ergin’in Yeni Projeleriyle Çağ Atlayacak

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler sonrasında hayata geçirmek istediği projelerini, gerçekleştirdiği dev bir lansmanla kamuoyu ile paylaştı.

Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir İl Başkanı Erdem Köybaşı, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP belediye meclis üyesi adayları, Ayvalık’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları, partililer ve kalabalık vatandaş topluluğunun yanı sıra yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcisi basın mensupları da hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yoğun programından dolayı katılamadığını ifade ettiği mesajının seslendirildiği toplantıda, Mesut Ergin’in görevini icra ettiği son beş yıl içerisinde yapılan işler ve projelerin anlatıldığı bir video katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Az önce neleri yaptığımızı izlediniz. Bundan sonra yapacağımız proje tanıtımlarında hepsinin ayağı yere basan projeler olduğunu da göreceksiniz” dedi.

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın beş yıldan bu yana Ayvalık’ı yok saydığını savunarak, “Ama biz de sandıkta onu yok sayacağız. BASKİ çalışanlarının ücretlerinin yarısı ödenmiş. Bizim kadrolarımız nasıl Ayvalık’ta o borçları kapattıysa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde de o borçları kapatacak” ifadelerini kullandı.

Yücel Yılmaz’a çağrıda bulunan Sarı, “ Nasıl ki, Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı. Yücel Yılmaz da çıksın mal varlığını açıklasın. Bu kente saygılı olmasını, şeffaf, dürüst bir açıklama yapmasını bekliyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin de, Ayvalık’ın önceki seçimlerde CHP’nin lehine alınan sonuçlarla rüştünü zaten ispat ettiğini belirterek, “31 Mart’ta yine Ayvalık’taki seçmen Mesut Ergin başkanımıza yine teveccüh gösterecek ve açık ara farkla sandıkları patlatarak Mesut başkana 5 yıl daha görev verecektir. Ama yetiyor mu, yetmiyor. Çünkü önümüzde aynı zamanda büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri de var. Her bir oy çok kıymetli. İnşallah Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de Ahmet Akın başkanımız kazanırsa, işte o zaman Ayvalık nasıl değişiyor, gelişiyor, hep birlikte göreceğiz. Sizler sayesinde umut var, gelecek var.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin, sevgi gösterileri arasında 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde kendisiyle birlikte CHP’li belediye meclis üyelerini tanıttı.

Kültür Merkezi salonunda kendisine yönelik atılan “Ayvalık İçin Daima İleriye, İşimiz Gücümüz Ayvalık” gibi sloganlarla yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Başkan Ergin, seçimleri kazandıkları takdirde; 5 yıl süresince hayata geçireceği projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çağın gereklerini göz önüne alarak yeni nesil belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceklerini, yerinde kentsel dönüşümlerinin yapılması, spor merkezleri, barınak, ulaşım, otopark gibi konularda yapılacak çalışmalar hakkında brifing veren Mesut Ergin’in yeni projeleri ayakta alkışlandı.

İŞTE YENİ HEDEF VE PROJELER

Ayvalık nüfusunun hızla artışına işaret eden Başkan Ergin, bu yüzden de ilçe halkının sağlık ihtiyaçlarını tam donanımlı şekilde karşılayacak özel hastane için düğmeye bastıklarını aktardı. Mesut Ergin; “Parti büyüğümüz” diye nitelediği, hayırsever iş insanı Cihan Şişman’ın bağışladığı arsa üzerine inşa edilecek özel hastane sayesinde Ayvalıklıların şifa bulabilmek için Edremit, İzmir ve Balıkesir gibi kentlere gitmek zorunda kalmayacağına dikkat çekti.

Bölge hayvancılığını kalkındırmayı hedeflediklerini kaydeden Ergin, bunun için de Altınova’ya canlı hayvan pazarı kurmayı planladıklarını ifade etti.

Yenimahalle’ye sosyal yaşam merkezi, mahalle evi, taziye evi, kooperatif mutfağı, kreş ve eğitim merkezi açacaklarını müjdeleyen Mesut Ergin, Ayvalık’a iki balıkçı barınağı ve çekek yeri projeleri hakkında da bilgiler verdi.

Cunda Adası’nda bulunan tarihi yel değirmenlerinin restore edilerek ilçe halkına yepyeni sosyal tesisler haline dönüştürüleceğini belirten Başkan Ergin, Küçükköy’de de; mahallenin tarihi siluetine kavuşacağını, bu bölgede de geçmişte hizmet veren, ancak günümüzde kalıntılarının bulunduğu 5 yel değirmeni restorasyonu ve sosyal yaşam projesi hakkında da yeni dönemde yapılacak çalışmaları anlattı.

Armutçuk pazaryerinin bulunduğu alana katlı otopark projesi, çevre dostu Ayvalık’a çevre dostu bisiklet yolları, Adliye önü – Cunda merkez arasında ring hattı Talatpaşa Caddesi’ndeki Perakende Sebze Hali’nin yeniden inşa edilerek, kent merkezinde tarihi dokuya uygun geleneksel bir pazar, yemek ve alışveriş noktası haline getirilmesi için de hazırladıkları projeleri açıklayan Mesut Ergin, Ali Çetinkaya ve 150 Evler mahalleleri, Sarımsaklı ile Altınova’da yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının da yapılacağını vurguladı.

İlçeye bağlı köylerdeki gençlerin spor imkânlarını geliştirecek halı saha ve köylerdeki düğün ihtiyaçlarını karşılayacak alanların uygun şekilde düzenleneceğine ilişkin yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgilere veren Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin, uluslararası kültür sanat ve gastronomi festivallerinin sayılarının arttırılması, Ayvalık Belediyesi Sebahat - Cihan Şişman yaşlı bakımevinin tamamlanıp hizmete girmesi ve ilçedeki doğalgaz çalışmalarının sürdürülmesiyle ilgili de yapılacakları anlattı.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2024, 14:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER