AYVALIK MHP İLÇE BAŞKANLIĞI’NA GENÇ VE DİNAMİK ADAY

AYVALIK MHP İLÇE BAŞKANLIĞI’NA GENÇ VE DİNAMİK ADAY

  Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 4 Şubat’ta yapılacak genel kurul toplantısında, ilçenin sevilen simalarından, genç ve dürüst kişiliğiyle çevresinde hayranlık uyandıran Mehmet Kaban ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
  Siyasi otoritelere göre ilçe başkanlığına adaylığını açıklayacak olursa, kazanma şansının çok yüksek olduğu belirtilen Mehmet Kaban’ı, önceki gün işyerinde adaylığını açıklaması sırasında partili arkadaşları Ümit Topal, Ali Karakan, Ramazan Rüzgar, Serkan Akaya, Atilla Doğan Yasan, Mehmet Sevinç Özden yalnız bırakmadı. Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünde eğitim görmüş genç ve dinamik Kaban, 30 yaşında olmasına rağmen ağırbaşlı milliyetçi duruşu ve cana yakın tavırlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Kaban,  Ayvalık’ta MHP’yi hak ettiği potansiyele ve layık olduğu çizgiye ulaştıracak siyasi dinamizmi sağlayabilmek için, genç ve tecrübeli siyasetçilerin birlikte olduğu bir yönetim oluşturmak gerektiğine inandığı için yola çıktığını belirtti.
  Yaptığı basın toplantısında, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 4 Şubat’ta yapılacak genel kurul toplantısında delegelerin kendisine bu görevi vermesi halinde, oluşturacağı yeni yönetim kurulu ile ellerinden geldiğince parti içinde birleştirici ve toparlayıcı bir siyaset gütmeyi planladığını kaydeden Mehmet Kaban, “Bize göre MHP’nin içinde siyaset yapmak isteyen herkes ilçe teşkilatımız içerisinde görev alabilir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletine mal olmuş bir partidir. Amacımız ülkemizin MHP’ye ihtiyacı olduğu bu günlerde, partimizi hak ettiği siyasetin zirvesine taşıyabilmektir” dedi.
 
TÜRKEŞ VE BAHÇELİ’NİN ÇİZGİSİNDEN TAVİZ VERMEYECEK
  Dürüst siyaset yapmak isteyenlere MHP’nin adresini gösteren Mehmet Kaban,  “Eğer partimizin değerli delegeleri genel kurulda bize bu önemli görevi verecek olursa, MHP’nin efsanevi merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in çizdiği yolda, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin direktifleriyle yetişmiş partimin bir neferi olarak çalışmaktan onur duyarım” ifadelerini kullandı.
  Türkiye’de ve Ayvalık’ta ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu vurgulayan genç siyasetçi Mehmet Kaban, “Ülkemizde olduğu gibi Ayvalık’ımızda da ekonomik ve sosyal anlamda çok ciddi sorunları var. Bu sorunların giderilmesinde iktidar partisi AKP ile Ayvalık’ta iktidar konumundaki CHP yönetimlerinin eksikliklerini cesaretle dile getirebilecek bir muhalefeti oluşturmak istiyoruz. Sorunları ivedilikle irdeleyip, bu sorunlara acil çözüm bulunabilmesi noktasında MHP olarak elimizden geleni yapmak gerektiğini düşünüyorum. Şu anda partimiz,  Balıkesir İl Genel Meclisi ve Ayvalık Belediye Meclisinde başarılı bir şekilde temsil ediliyor. Bu tip konularda meclis üyelerimizle birlikte hareket edip kısa sürede söz konusu sorunların çözüme ulaştırılabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.
  Ayvalık MHP’de, gençliğin dinamizmini partiye yıllarını vermiş tecrübeli ağabeylerinin öncülüğünde harmanlamayı hedeflediğini kaydeden Mehmet Kaban, “4 Şubat’ta güçlenerek çıkacağımıza inandığım genel kurul toplantımızda, partimize hizmet etmek istedikleri için bizim dışımızda liste hazırlayıp, aday olan ağabeylerimize de bu yolda başarılar diliyoruz. Bu genel kurul toplantısında kim kazanırsa kazansın, kaybeden kazananın yanında olacaktır. Buda partimizin genel kuruldan güçlü çıkmasını sağlayacaktır. Güçlü bir MHP’de ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzlukları bertaraf edebilecek toplumsal sinerjinin yakalanmasını sağlayacaktır” dedi.
 
ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCENİN İÇİNDE YETİŞTİ
  Ayvalık’ta esnaflık ve turizmle uğraşan genç siyasetçi Kaban’ın, aslen Ayvalıklı olduğu ve İzmir’de eğitim gördüğü yıllarda da MHP İzmir İl Teşkilatlarında uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunduğu öğrenildi. Birçok kez parti içerisinde tanınmış deneyimli siyasetçilerle birlikte seçim çalışmaları yürüttüğü ve İzmir Ülkü Ocakları Teşkilatlarında da çeşitli görevler üstlenerek siyasetin içinde yer aldığı kaydedilen Mehmet Kaban’ın, 2006–2007 yıllarında da Karşıyaka Ülkü Ocağı Başkanlığı görevinde bulunmasıyla milliyetçi hareketin içinde yetiştiği belirtiliyor. Kaban, ülke genelinde siyaset yapan tüm partilerin gençliğe önem vermesinden yana tavrıyla tanınıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2012, 10:02
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER