AYVALIK’IN DÜNÜ VE BUGÜNÜNÜ FOTOĞRAFLARLA SERGİLEDİLER

AYVALIK’IN DÜNÜ VE BUGÜNÜNÜ FOTOĞRAFLARLA SERGİLEDİLER

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Sakarya İlköğretim Okulu’nun öğrencileri ilçenin eski fotoğraflarından oluşan sergi ile vatandaşlara nostaljik anlar yaşattı.
  Ayvalık’ta Sakarya İlköğretim Okulu’nun 3-C, 3-B ve 5-C sınıflarının öğrencileri yaşadıkları ilçenin dünü ve bugününü karşılaştırmak amacıyla topladıkları fotoğrafları bir sergide bir araya getirdi. Önceki gün ilçenin trafiğe kapalı caddesi Talatpaşa’da açılan sergiye vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gözlendi.
  İlçenin tarihi fotoğraflarının yanı sıra 1950’den sonrasına ait görsel objelerden oluşan serginin amacının, ilçedeki kentsel gelişimin yeşil alanlara daha çok verilmesi, çocuklar için oyun alanlarının daha fazla gözetilmesi ve insanlara çevre konusunda gereken duyarlılığı gösterebilmelerine ait mesajları taşıdığı belirtildi. Sakarya İlköğretim Okulu öğretmenleri; Arif Alay, Gülçin Bilkay ve Fahriye Çakmak öncülüğünde öğrencilerin hazırladığı sergide, yıllar öncesinin Ayvalık’ında ki doğallığın yerini, günümüzde bina yoğunluğunun aldığı gözlenirken, sergiyi izleyen vatandaşların da özellikle 1950’li yıllara ait fotoğraflarla çocukluklarını yad ederek duygusal anlar yaşadıkları kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2012, 21:16
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER