Ayvalık’ta İYİ Parti’den yağmur gibi yağan zamlara sert tepki

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu son günlerde adeta yağmur gibi yapan zamlara sert tepki gösterdi.

Ayvalık’ta İYİ Parti’den yağmur gibi yağan zamlara sert tepki

+Başkan Sütçüoğlu yaptığı açıklamada, “Eylül 2021’de enflasyonla mücadele için başlatılan,  Yeni Ekonomi modeliyle faizlerin düşürülmeye başlanması sonucunda Kasım 2022’de yüzde 80’i aşan bir enflasyon yaşadık. 2023 yılına yüzde 60’a yakın bir enflasyonla girdik. Seçim sonrası Bakan Şimşek’in değimiyle rasyonel zemine dönüş çalışmaları üst üste gelen KDV, ÖTV artışı ve petrol ürünlerine gelen zamlar iğneden ipliğe her şeyin fiyatının artmasına sebep oldu.  Maaş artışı ile ürünlerin fiyat artışı yarışının kazananı, her zaman ürün fiyat artışları oldu. Maaşlar henüz alınmadan gelen zamlarla eridi” dedi.

Esnafın sattığı ürünü yerine koymakta zorlanırken,  alım gücü düşen vatandaşın ise en zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini kaydeden İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, “Simit -çay hesabı ile iktidara gelenler geldiğimiz noktada bu hesabı kendileri tutturamaz hale geldiler. Liyakatsiz kadrolarla; fakirden alıp, zengine veren yeni bir düzen icat ettiler” ifadelerini kullandı.

“BU DELİ DUMRUL HESABINI İCAT EDEN KADROLAR DA BUNUN İZAHINI VATANDAŞA YAPAMADILAR”

Sütçüoğu yaptığı açıklamada, “Seyyanen zam”, “Kök maaş” gibi AKP iktidarında lügatimize giren kelimeler vatandaşın hesabını şaşırttı. Emekliler 7 bin 500 TL maaş alırken, yüzde 25 zam aldığı halde maaşının neden halen daha 7 bin 500 TL olduğunu anlamış değil. Bu deli dumrul hesabını icat eden kadrolar da bunun izahını vatandaşa yapamadılar. Vatandaşlar cumhurbaşkanı kararıyla bu gece hangi zam yürürlüğe girecek diye endişeyle yaşamaktadır. Ev sahibi kiracı, vatandaş kasiyer tartışmaları günlük rutin haline gelmiştir” dedi.

“BUGÜNE KADAR HER ZAMAN MİLLETİN SESİ OLDUK VE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

10 yıl önce 2023 yılı için konulan hedeflerin 25 bin dolar kişi başı milli gelir, 500 milyar dolar ihracat, tek haneli enflasyon olduğunu hatırlatan Gülten Sütçüoğlu, “ Geldiğimiz noktada yıllardır satılan hayallerin, verilen vaadlerin liyakatsiz kadrolar ve tek kişinin iki dudağı arasındaki ekonomi yönetimi ile gerçeklerden çok uzak bir noktaya geldiğini görüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023’ün geçim sıkıntısı, zamlar, enflasyon, ağır vergiler gibi kavramlarla yaşanması tarihimizde büyük bir üzüntüyle hatırlanacaktır. İYİ Parti olarak vatandaşımızın tercihlerine her zaman saygı duyuyoruz. Bugüne kadar her zaman milletin sesi olduk ve olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER