Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 20.03.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 20.03.2024

 Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı  ekiplerce 19.03.204 günü saat 00:15 sıralarında Atatürk Mahallesi Atlas Caddesi üzerinde Cenk S. (1998-Bandırma) isimli şahıs durumundan şüphelenilerek durdurulmuş, yapılan üst aramasında;

  • 2,7 gram bonzai  ve 0,8 gram esrar tohumu ele geçirilmiştir.

        Şüpheli şahıs hakkında gerekli tahkikata başlanılmıştır.


        Zehir tacirlerinin yakalanmasına yönelik mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir.

  Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, Merve G. (1997-Gönen) ile Can P. A. (2004-Gönen) isimli şahısların uyuşturucu madde sattığına dair alınan ihbar doğrultusunda; 19.03.2024 günü saat 00:10 sıralarında Malkoç Mahallesi 6002 Sokakta bulunan ikamet sahibinin rızası dahilinde ikamet içerisinde Merve G. ile Can P. A. yakalanmış,

  • Can P. A. isimli şahsın yapılan üst aramasında 0,35 gram Metamfetamin uyuşturucu maddesi olarak değerlendirilen madde ve 2,35 gram Esrar uyuşturucu maddesi olarak değerlendirilen madde rızaen teslim alınmıştır.

  • Merve G. isimli şahsa ait olan çanta içinde ise pembe renkli sakız kutusu içerisinde iki parça halinde 10,02 gram Bonzai uyuşturucu maddesi olarak değerlendirilen madde rızaen teslim alınmıştır.

        Şahıslar hakkında T.C.K. 188 (uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti) suçundan işlem yapılarak gözaltına alınmış olup, gerekli tahkikata başlanılmıştır.

-------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 12–19 Mart 2024 tarihleri arasında internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşlarımızın kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediği tespit edilen (50) adet Phising (oltalama) zararlı bağlantı adresinin erişime engellenmesi amacıyla Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunularak erişime engellenmesi sağlanmıştır.

       Genel ahlak kurallarına uygun olmayan yayın yaptığı tespit edilen (49) adet web sitesinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Bilgi İhbar Merkezine (www.ihbarweb.org) erişime engellenmesi amacıyla bildirimde bulunularak erişime engellenmesi sağlanmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında ''yük taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” faaliyeti icra edilmişti. Yapılan denetimler sonucunda (573) araç kontrol edilmiştir.

(Sema Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, 14:45

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER