Mehmet Ertaş: “Köylü Üretici İçin Köy Pazarı Oluşturacağız “

Mehmet Ertaş: “Köylü Üretici İçin Köy Pazarı Oluşturacağız “

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş; Ortaoba Kırsal Mahalle Halkı ile bir araya geldi. Coşkulu bir karşılama yapan Ortaobalılar, Mehmet Ertaş’a sevgisini gösterebilmek için birbirleri ile yarıştılar. Köylü üreticilerin ve küçük üreticilerimizin denetimli doğal ve sağlıklı ürünlerini yine sağlıklı bir şekilde halkla buluşturmak için yerli, doğal ya da organik ürünler köy pazarı oluşturulacağını söyleyen  Ertaş; “ İlçe Başkanımız Sn. Av. Emin Yalçıntaş, belediye meclis üyesi yol arkadaşlarım ve partililerimizle birlikte Ortaoba Mahallemizdeyiz. Ortaobalı hemşehrilerime bizleri büyük bir coşkuyla karşılayıp, sözümüze ortak oldukları için muhtarımız Erol Gündoğdu nezdinde teşekkür ederim” dedi. 
Ortaoba Kırsal Mahallesinde vatandaşlara seslenen Ertaş; “Özellikle kırsal mahallelerimizde hem kültürel olarak hem de ekonomik amaçlı olarak yöresel ürünleri, el sanatları ürünlerini öne çıkararak en başta kadın üreticilerimize iş alanı yaratacak kooperatifleştirmeler, bu yöne birlikleşme ve oluşumlar, desteklenecektir” diye konuştu. 
Ayrıca, Kırsal mahallelerdeki tarihsel ve kültürel dokuya uygun olarak, yerinde istihdamı ve sürdürülebilir kalkınmayı amaçlayan yatırım girişimleri teşvik edilerek destekleneceğinin altını çizen Ertaş; her daim arkalarında olduğunu hatırlattı. 
Edremit genelinde zeytincilik ile ilgili bütün faaliyetleri ve girişimleri teşvik edeci destekleyici projeleri olduğunu hatırlatan Ertaş; “ Zeytin ve zeytinyağı ürünlerinde marka tescil gibi işlemleri kolaylaştırmak ve kentimizde yaygınlaştırmak için kapsamalı bir zeytin hali, zeytin çarşısı ve zeytin müzesi yapı ve mekânların oluşması ve yaratılması için gereken her türlü çalışma derhal başlatılacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, 18:31

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER