Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 21.02.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 21.02.2024

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, 20 Şubat 2024 tarihinde "Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Araçlarına Yönelik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

        Yapılan denetimler sonucunda (854) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 13 – 20 Şubat 2024 tarihleri arasında internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşlarımızın kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediği tespit edilen (31) adet Phising (oltalama) zararlı bağlantı adresinin erişime engellenmesi amacıyla Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunularak erişime engellenmesi sağlanmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 20.02.2024 günü saat:20:00 sıralarında devriye hizmetleri yürütüldüğü esnada;
        Halitpaşa Mahallesi Öğretmen Jale Aslan Sokak üzerinde Zeynullah O. (2000-Bandırma) isimli şahsın ekip aracını gördüğü esnada yere atmış olduğu malzemenin metamfetamin olduğu anlaşıldığından yaklaşık 1 gram metamfetamin muhafaza altına alınmıştır.

        Şahsın metamfetamini Gizem D. (1997-Erdek) aracılığıyla Hikmet S. (1987-Gebze) isimli şahıstan 500 TL karşılığında aldığı tespit edilmiş, üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan arama sonucunda Hikmet S. isimli şahsın üzerinde suçtan elde edildiği değerlendirilen 500 TL para ve ikametinde 5 adet tabanca fişeği bulunarak muhafaza altına alınmıştır.

        Hikmet S. ve Gizem D. isimli şahısların cep telefonlarına el konularak Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti" suçundan gözaltına alınmışlardır.


        Uyuşturucu ile mücadelemize hız kesmeden devam edilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024, 16:06

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER