Balıkesir Polis & jandarma 24 Saat 23.07.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 Saat 23.07.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında ''yük taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 18 Temmuz 2023 tarihinde "Yük Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (891) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti işlediği tespit edilen (3) şüpheliye ait (3) ayrı adreste 17-19 Temmuz 2023 günü eş zamanlı olarak yapılan operasyonel faaliyetler sonucu; (186) adet sentetik uyuşturucu hap, (25) gram marihuana, (17) gram metamfetamin, (17) gram bonzai, (5) gram kubar esrar, (3) adet uyuşturucu kullanma aparatı ve (14.600TL) suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir. Olaya karışan (3) şüpheli yakalanarak hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 19 Temmuz 2023 tarihinde "Köy Yollarında Seyreden Araçlarda Uyuşturucu/Uyarıcı Madde ve Alkol Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (378) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Bandırma, Burhaniye Edremit, Erdek, Gönen, Havran, Karesi, Kepsut ve Susurluk ilçelerinde 18.07.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (27) aranan şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmıştır.
(3) adet tabanca ve (12) adet fişek ele geçirilmiştir.
(1) adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

--------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye Edremit, Erdek ve Karesi ilçelerinde 20.07.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (24) aranan şahıs yakalanmış, (12) şahıs tutuklanmıştır.
(4) adet tabanca ve (11) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

--------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Ayvalık İlçesinde (3) şüphelinin yabancı uyruklu şahısları yasadışı yollarla yurtdışına çıkartmak suretiyle haksız kazanç temin ettikleri tespit edilmiştir. Şüphelilere yönelik yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu kullanmış oldukları (1) minibüs ile öncülük yapan (1) ticari taksi 22 Temmuz 2023 günü icra edilen operasyonel faaliyet neticesinde yakalanmış olup; (13) düzensiz göçmen (9 erkek,4 kadın/Yemen uyruklu) , (1) adet tekne motoru, (1) adet şişme bot, (2) adet el pompası, (45) litre benzin ve olayda kullanılan (2) araçta ele geçirilmiştir. Olayda yakalanan (13) düzensiz göçmen Bandırma Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiş olup olaya karışan (3) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti işlediği tespit edilen (2) şüpheliye ait adreste 21 Temmuz 2023 günü icra edilen operasyonel faaliyet sonucu; (5.450) adet sentetik uyuşturucu hap, (603) adet ecstasy, (360) gram metamfetamin, (120) gram skunk, (2) adet hassas terazi, (5) adet alüminyum folyo, (55) adet clipsli poşet, (7) adet tabanca, (3) adet av tüfeği, (400) adet tabanca/av tüfeği fişeği, (1) adet güvenlik kamera sistemi ve (72.500TL) suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------

İlimizde genel güvenliğin, asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması, Suçların önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine"yönelik olarak 22.07.2023 günü 21.30-23.30 saatleri arasında,

Balıkesir il merkezi ve tüm dış ilçelerinde eş zamanlı olarak (78) ekip, (274) personelin katılımı ile yapılan Asayiş, Huzur ve Trafik uygulamasında;

(1.796) şahıs sorgulanmış,
(1) aranan şahıs İfadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır,
(300) Umuma Açık Alan denetlenmiş,
(2) şahıstan 3 adet ruhsatsız silah, 4 adet şarjör, 16 adet 7.65mm fişek ve 10 adet 9mm fişek ele geçirilmiş, şahıslara 6136 S.K.M. suçundan adli işlem,
(1) işyerine “sigortasız işçi çalıştırma” suçundan idari işlem uygulanmıştır.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2023, 21:18

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER