Balıkesir’de Yaz Hareketli Geçecek 

Balıkesir’de Yaz Hareketli Geçecek 

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğinde başlatılan Yaz Spor Okullarının açılış töreni Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yaz döneminde gerçekleştirilecek Yaz Spor Okulları ile; özellikle maddi imkanı olmayan, kırsal bölgelerde yaşayan, koruma ve bakım altındaki çocuklar ve Kur’an kurslarına giden 5-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerle, engelli bireyleri spor branşlarıyla tanıştırmak, onları kötü alışkanlıklardan korumak, aynı zamanda da yetenekli olan çocuk ve gençlerin de tespit edilerek başarılı birer sporcu yetiştirilmesini amaçlıyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, 20 ilçede 37 branşta ücretsiz olarak kursların başladığını söyledi. Özalp, “Yaza Hareketli Giriyoruz sloganıyla yaptığımız spor okullarımız 49 tesiste 14 portatif havuzumuzda, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize spor yaptırmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin yaz tatilini spor ile geçirmelerini, zamanlarını doğru değerlendirmelerini, sporu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini, sağlıklı bir yaşam sürmelerini, fiziksel ve zihinsel gelişimleri ile sosyal ilişkilerine katkı sağlamak, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla spor okullarımızı başlatıyoruz.” diye konuştu.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise çocuk ve gençlerin sporla gelişimlerini tamamladığını da değindi. Yılmaz, “Güzel olan her çalışmanın arkasında bir emek vardır. Güzel bir şehrin de mutlaka altında emek veren vali, kaymakam, ilçe belediye başkanı, veli, eğitimci, antrenör vardır. Yaz Spor Okulları; öğrencilerimizin tercih edeceği branşlarda onların spor hayatlarında geleceğe daha iyi hazırlanmaları için bir temel oluşturuyor. Burada bulunan velilerimizin desteğine de ihtiyacımız var. Sürdürülebilirlik çok önemli. Devam etmelerini teşvik etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Spor Geniş Bir Kesime Yayılıyor

Yaz Spor Okulu öğrencilerinin seremoni geçişinin de gerçekleştiği programda konuşan Vali Şıldak, ‘Yaz Spor Okulları’nın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Şıldak, “Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde spor okullarımızın açılış töreniyle yaza çok hareketli giriyoruz. Balıkesir pek çok alanda olduğu gibi spor alanında da adından söz ettiren, başarılarına yenilerinin eklemesiyle sürekli gelişme gösteren bir vilayet. Bu başarı kendiliğinden gelişmiyor, oluşmuyor. Bunun pek çok sebebi var. Bu sebeplerin en başında da kurumlarımızın desteği geliyor. Bu desteği, bu organizasyonda da görüyoruz. Spor bu yıl en başta Büyükşehir Belediyemizin katılımı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün de iştirakiyle toplumumuzun çok daha geniş kesimlerine yayılacak, daha güzel bir faaliyet haline gelecek. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin öncelikle spor alanında; sadece yaz spor okullarının desteklenmesi değil sporcu yetiştirmesi ve altyapı oluşturulması anlamında son derece büyük katkıları var. Bunları takdir ediyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçe belediye başkanlarıyla birlikte bir bütün olarak spora büyük katkılar sağlıyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze; il müdürümüz başta olmak üzere bütün kadrosuna, ilçe belediyelerimize, kaymakamlarımıza yaz spor okullarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada görev alacak olan antrenörlere, hocalara şimdiden başarılar diliyorum. Çocuklarını sporla buluşturan, sporu tercih eden, sağlıklı bir hayat ve toplum için ‘spor’ diyen bütün velilerimizi de kutluyorum.” şeklinde ifade etti. 

Konuşmaların ardından sporcuların çeşitli branşlarda yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi. Programda Yaz Spor Okullarına katılan çocuk ve gençlere şort, tişört ve antrenman filesi dağıtımı gerçekleştirildi. 

Yaz Spor Okullarının açılış törenine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, sporcular, antrenörler ve veliler katıldı.

(Bekir Terzioğlu)

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2023, 18:35

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER