BALYA’YA PROJE DESTEĞİ

 BALYA’YA PROJE DESTEĞİ

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek ve Teknik Destek Programlarına toplam üç proje ile başvuran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iki projesinin kabul edilmesi eğitim camiasını sevindirdi.
  Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na iki, Teknik Destek Programı’na ise bir proje ile başvuran Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iki projesi kabul edilirken yaklaşık 72 bin lira destek sağlandı. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi ile toplam 71.924,09 TL’lik destek alan Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, proje kapsamında ilçe kadınlarına yönelik olarak kurslar ve etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, kadın danışma bürosu oluşturulacak. Projede Balya’lı kadınların sosyal hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve etkin olarak çalışma hayatına katılmaları hedefleniyor.
  Öte yandan, Teknik Destek Programı kapsamında “Okul Yöneticileri İçin Etkili İletişim ve Beden Dili” projesine de destek alan Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında ilçede bulunan tüm ilköğretim ve ortaoğretim kurumlarındaki yöneticilere seminer vermeyi hedefliyor. Balya’da yapılacak seminerlerde okul yöneticilerinin eğitim öğretim ortamında daha donanımlı hale getirilmesinin hedeflendiğini bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, “Toplam 30 okul yöneticisine yönelik olarak hazırlanan projenin Balya’daki eğitim çalışmalarına olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Projeler konusunda yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladığı için son derece mutluyuz. Bu konuda bize destek veren ve  cesaretlendiren ilçe kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2012, 21:05
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER