Bandırma’da 5 günde 26 bin TL trafik cezası kesildi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde her geçen gün artan araç sayısı ve buna paralel olarak ihtiyaç duyulan otopark olmaması sebebiyle cadde üzerine ikinci sıra park eden ve geçici park yerlerini uzun süreli meşgul eden araçların çekici ile...

Bandırma’da 5 günde 26 bin TL trafik cezası kesildi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde her geçen gün artan araç sayısı ve buna paralel olarak ihtiyaç duyulan otopark olmaması sebebiyle cadde üzerine ikinci sıra park eden ve geçici park yerlerini uzun süreli meşgul eden araçların çekici ile çekilmesi uygulamasına başlandı.

Edinilen bilgilere göre, Bandırma’nın ana arterleri konumunda bulunan Atatürk, İsmet İnönü, Ordu ve Kurtuluş Caddeleri’nde başlayan uygulamayla ikinci sıra park eden ve geçici park yerlerinde 15 dakikanın üzerinde uzun süreli parklanma yapan araçlar çekici marifetiyle çekilecek.

Yetkililer uygulamanın amacının ceza yazmak değil, caddelerdeki yoğun olan araç yükünü azaltmak ve kural dışı parklanmaları önlemek olarak nitelendiriyor. Araç sahiplerinin yaşam şartlarını ve şehir içi trafik seyirlerindeki kalitelendirmek adına yapılan uygulamayla ana caddelerde 2 çekici ve 2 trafik ekibi ile uygulamanın başlatıldığı öğrenildi.

Vatandaşların da uygulamalarda kendilerine yardımcı olmalarını isteyen yetkililer, son 5 günde 20 aracın çekildiğini 238 araca da toplamda 26 bin TL ceza uygulandığını belirttiler. Bandırma’da trafiğe kayıtlı 60 bin araç bulunuyor.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER