BGC üyeleri 10 Ocak'ta kahvaltıda bir araya geldi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı programı büyük ilgi gördü. Kahvaltıda mesleğin duayen gazetecilerine şilt verildi.

BGC üyeleri 10 Ocak'ta kahvaltıda bir araya geldi

Balıkesir Öğretmenevi’nde Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen kahvaltı programına Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Basın İlan Kurumu Müdürü Halil İbrahim Parlak, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula,diğer ilçe belediye başkanları, partilerin il başkanları, oda başkanları, kurum müdürleri ve basın mensupları katılım sağladı.

ÇEK: “SİZLERLE BİR ARAYA GELMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Kahvaltı programında konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa Çek, “Başta ülkemizde olmak üzere dünyada görevi başında hayatını kaybeden tüm gazetecileri rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu program vesilesiyle bizi bir araya getiren Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ’DAN GAZETECİLERE KONUT MÜJDESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Basın her geçen gün güçleniyor. Dijital dünya iyi amaçlar için kullanıldığında çok yararlı. Halkı doğruya yaklaştırmak için gazetecilik oldukça önemlidir. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 2019’da devraldığımız belediyeyi şu anda çok daha güçlü, 5 milyarlık yatırımı 100 milyara çıkarmış olarak mutluyuz. Allah nasip eder 31 Mart seçimlerinden sonra aynı yönetim devam ederse gazetecilerimize bir taahütümüz var. Kentsel dönüşüm projelerinden yararlanarak şehrin farklı noktalarında önce memurlara olmak üzere lojman şeklinde ve satın alabilecekleri evler yapacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Dirençli şehir yapmak için 20 ilçemizde çalışmalara başlıyoruz. Herşeyi hazır olan bu konut projelerimizi dirençli bir şekilde oluşturacağız. İsteyen gazetecilerimize, onların da finansını karşılayabilecekleri şekilde konut arzını sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

SARI: “VERDİĞİNİZ MÜCADELE ÇOK KIYMETLİ”

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Hep birlikte olmak bizler için çok kıymetli. Ülkemizde yaşadığımız bu dönemde yaptığınız bu mücadele çok kıymetli. Hasan Tahsin’in ilk kurşunu sıktığı o cesaretle çalışmasını yapan tüm gazetecileri tebrik ederim. Bu bir yürek işidir. Zor koşullar altında çalıştığınızı biliyoruz” dedi.

ÖZTAYLAN: “TALEPLERİNİZİ ANKARA’DA DİLE GETİRİYORUZ”

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, “Gazetecilerimizin en sağlıklı şekilde çalışması bizim en büyük görevi. Sizlerin bizden taleplerinizi en doğru şekilde giderilmesi için çalışıyoruz. Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

DEMİR: “BU GÜZEL VE KEYİFLİ MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, “Bizim kimliğimiz, etiketimiz ‘Gazeteci’ Bizler kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyunun çıkarını gözetmek, ülke menfaatlerini takip ederek kamuoyunun bilgisine sunmak, aydınlık, huzurlu, mutlu bir ülke için çalışmak üzere yemin etmiş fikir işçileriyiz. Bizler gecesini gündüzüne katan, evine işyerinden daha az uğrayan, kendini, ailesini ihmal eden insanlarız. Bizler fotoğraf makinasını canı pahasına korumakla yükümlü, canı makinasından sonra gelen, yaptığı haberi namusu olarak gören emek ve fikir işçileriyiz. Silah çekene deklanşör basan, tekme tokat saldırana mikrofon uzatan, herkese göre “öteki” olan farklı düşüncelerin cezasını en çok çeken doğruyu yazmak zorunda olan, herkesin anlayacağı dilde ne İsaya ne Musaya yaranabilen mesleğin mensuplarıyız biz. En büyük silahı kalem olan ve bu yüzden en çok susmak zorunda kalan, fikir işçileriyiz. Ister alaylı olsun, ister mektepli çilesi de aynı, sefası da. Yükü de aynı hükmü de. Zaman ve mekan fark etmeksizin çalışan, hayatın içinden her türlü gelişmeyi aktarmak için gecesi gündüzü belli olmayan, Bir fotoğraf karesi için en doğru anı beklemekten bıkmayan Bir satır haberle birçok hayata umut olduğunda dünyanın en mutlu insanı olan haberci kardeşlerim. Biliyoruz ki, mesleğimiz zor ama bir o kadar da özel ve keyifli. Bir kardeşiniz olarak sizlerden ricam, bu özel ve keyifli mesleğinize sahip çıkın. Avukatı, doktoru, mühendisi veya bir başkası sizinle mesleğini paylaşmıyorsa, herkesin yapabileceği bir iş olmayan gazeteciliği/haberciliği lütfen başkalarıyla paylaşmayın!”

CANBEY: “TÜRKİYE’DE EN FAZLA GAZETENİN OLDUĞU ŞEHİRLERDENİZ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey,“Biz gazeteler var olsun, yoluna devam etsin istiyoruz. Gazetecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Gazetecilik çeşitleniyor ve farklı mecralara kayıyor. Bazıları dijital mecralara da kayıyorlar. Orada yayınlarını yapmaya devam ediyorlar. İfade özgürlüğü gazeteciliğin olmazsa olmazıdır. Biz AK Parti olarak bunu çok önemsiyoruz. Basın İlan fiyatlarına yüzde 100 zam yapıldı. Bu gazeteciliğe sahip çıkılması için yapılıyor. Türkiye’de en fazla gazetenin olduğu şehirlerden bir tanesiyiz. Biz bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Lütfen etik meslek değerlerine dikkat edelim. Dürüst habercilik için çalışalım” dedi.

MESLEĞİN DUAYENLERİ UNUTULMADI

Programın sonunda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından uzun yıllar gazetecilik yapan mesleğin duayenlerine günün anısına şild verildi. Gazeteciler Macit Ermiş, Ahmet İmren, İzzet Yıldırım, Cengiz Güner, Sefer Talay, Ahmet Ilgazlı, Sıtkı Şeremetli, Öğüt Çelik, Erkan Yıldız, Hüdayi Demirhan, Murat Seyman, Erdem Özcan, Coşkun Yaman, Murat Tozan’a şiltleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. (Serpil Çakırçavuş-Gazetem) (Fotoğraflar: Miraç Kaya)

Ayrıntılı fotoğraflara sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2024, 15:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER