Edremit’te Vali Şıldak rüzgar gibi esti

Edremit’te Vali Şıldak rüzgar gibi esti

 Balıkesir Valisi Hasan Şıldak bir dizi incelemelerde bulunmak için geldiği Edremit’te yoğun bir programla yatırımları inceledi, esnafla buluştu, Roman vatandaşların sorunları dinlerken, ilçe güvenliği ile ilgili toplantıya başkanlık etti.

 Vali Hasan Şıldak, Edremit'teki programına ilk olarak yapımı tamamlanan Halk Kütüphanesi'ni ziyareti ile başladı. Bilim yuvası kütüphanelerin eğitim için önemine değinen Şıldak, Halk Kütüphanesi'nin Edremit'e hayırlı olması temennisinde bulundu. İçişleri Bakanlığının sağladığı bütçeyle yapımı gerçekleştirilen Kütüphanenin donatım ve tefrişatının ise kısa süre içinde Kültür ve Turizm Bakanlığının tahsis ettiği ödenekle Valilik tarafından yapılacağını belirten Vali Şıldak Edremit’in modern bir kütüphaneye sahip olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

  Vali Şıldak, daha sonra yapımı devam eden Hükümet Konağı İnşaatı, Cumhuriyet İlkokulu İnşaatı ve Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Vali Şıldak yapımı devam eden çalışmaların aşamaları ile ilgili bilgiler aldı.

  Vali Hasan Şıldak, Hükümet Konağı inşaatının planlandığı şekilde ilerlediğini, çok sayıda kamu kuruluşunun bu binada hizmet verecek olmasının vatandaşlar ve kuruluşlar için büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdi. İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi çalışmasının da altyapı hazırlıklarıyla devam edeceğini, bu alanın devreye girmesiyle İlçede tarımda yeni bir seçenek oluşacağını ve istihdam imkanı doğacağını belirtti.

  Ayrıca ilçede yatırım yapılması planlanan alanlarda incelemede bulunan Vali Şıldak'a Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost eşlik etti.

  Ardından ise Vali Şıldak beraberinde Kaymakam Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu ve diğer yetkiler ile birlikte Arıkan Pasajı ve Çayiçi Caddesinde esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundu. Kendisinden bir talepleri olup olmadığını soran Vali Şıldak, istekleri olması halinde kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

 Roman vatandaşlarla bir araya geldi. ,

 Vali Hasan Şıldak, İbrahimce Mahallesinde Balıkesir Valiliğinin koordinasyonu altında iyileştirme amaçlı bir proje çalışması ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Mahalleli tarafından büyük bir ilgi ve çiçekle karşılanan Vali Şıldak, vatandaşlar ve gençlerle sohbet etti.

 İbrahimce Mahallesinin başta uyuşturucu kullanımı olmak üzere bazı sosyal ve ekonomik sorunları bulunduğunu ifade eden Şıldak, çok sayıda kamu kuruluşunun işbirliği yaptığı çalışma kapsamında Mahallede birçok konuya el atacaklarını, güvenlikten eğitime, sağlıktan uyuşturucuyla mücadeleye, spordan sosyal hizmetlere kadar kapsamlı bir yaklaşımla burada yaşayan insanlara daha yakın olacaklarını dile getirdi. Yapılması planlanan Ulu Cami ve sosyal hizmet alanları ile yapımına başlanacak olan polis noktası binasının yerini de inceleyen Vali Şıldak,  Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı’dan bilgiler aldı. Roman derneklerinin temsilcileriyle de görüşen Vali Şıldak, İbrahimce Mahallesinde planladıkları çalışmaların halkın desteğiyle olumlu sonuçlar vereceğine inandığını, ancak en kalıcı çözüme ulaşmak için mahallede kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

 Buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Şıldak,  beraberinde Kaymakamı Ahmet Odabaş ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile birlikte Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Narkotik ve Trafik birimlerini de ziyaret etti. Edremit'te huzur ve güven ortamını sağlayan personele özverili çalışmaları için teşekkür etti, görevlerinde her zaman kararlı ve dinamik olmalarını istedi.

Yoğun inceleme sonunda Vali Hasan Şıldak, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen Körfez Bölgesi’nin güvenliğinin ele alındığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda, özellikle yaz aylarında nüfus artışı yaşanan Edremit İlçesi ve Körfez Bölgesinde asayiş ve  huzurun temini için görev yapan kolluk birimlerinin çalışmaları masaya yatırıldı.

Güvenlik birimlerinden Edremit’te huzurun, güvenliğin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele konusunda tavizsiz bir çalışma beklediğini ifade eden Vali Şıldak, ilçedeki her faaliyeti yakından takip ettiğini ve vatandaşın esenliği için hep birlikte seferber olmaya devam edileceğinin altını çizdi.

 Vali Şıldak başkanlığında yapılan ve asayiş, kaçakçılık, narkotik, trafik başta olmak üzere bütün güvenlik konularının kapsamlı olarak ele alındığı toplantıya Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG. Bnb. Emrah Kadir Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer ve İlçe Jandarma Komutanı Ömer Koç  ile Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Ahmet Yakın katıldı.(İsmail Özdemir/Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 21:11
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER