Şahin'den siyasi arenayı karıştıracak şok açıklamalar. "Utanç abidesinin cazibe merkezi olacak"

Şahin'den siyasi arenayı karıştıracak şok açıklamalar. "Utanç abidesinin cazibe merkezi olacak"

"Satış Kararı 38 Ret 46 Kabul Oyuyla Alındı"

"Meclise Gelmeyen 7 CHP’li  Üye Gelseydi Karar Değişmezdi: 45 Ret 46 Kabul Olacaktı, Üstelik O Gün 2 AK PARTİ’li Üyemiz de Gelmemişti"

"CHP’li Meclis Üyelerimize CHP İl Başkanı ve CHP’li Basın Tarafından Yapılan Haksız İthamları Kınıyoruz"  

"CHP Rant Diktatörlüğüne Uymayan Meclis Üyelerini İhraç Ediyor"

Gayri Menkulün Tarihsel Geçmişi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, utanç abidesinin cazibe merkezi olacağını açıkladı.

Şahin, Balıkesir'de yine gündem olacak ve siyaset arenasını karıştıracak şok açıklamalarda bulundu.

Şahin, açıklmasında şunları söyledi:

"Balıkesir'in kültür ve sanat yaşamına hareketlilik getirmek isteyen Vali Ahmet Başsoy 1985 yılında, Balıkesirlilerin antrenman sahası olarak tanımladıkları yere kültür sitesi yapılması için harekete geçti. Ancak gelen olumsuz tepkiler üzerine, kültür sitesinin başka bir yere yapılması kararlaştırıldı. Kültür sitesine 7 yıl süreyle yer arandı. Sonunda Ulaştırma Bakanlığı'na ait olan ve Devlet Demiryolları'nın kullandığı boş alanda karar kılındı.

1992 yılında  dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar Balıkesir'e gelip sitenin temelini attı. Balıkesir Kültür Sitesi'nin kaba inşaatı hızla bitirildi. Ancak sonraki yıllarda ödeneksizlik gerekçe gösterilerek çivi dahi çakılmadı. Kültür sitesi kaba inşaatı çürümeye terk edildi.

Kültür Sitesi, kültür ve sanat etkinlikleri ile çevresine ışık saçacağına, kültür sitesinin çürüyen temeli, serserilerin ve tinercilerin mekanı haline geldi. Balıkesirlilerin 'Utanç Abidesi' olarak adlandırdıkları kültür sitesi serseri yatağı olmaktan çıkarılamadı.

Balıkesir Kültür Sitesi'nin yıllar sonra çürük raporu verilen kaba inşaatı 2008'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Balıkesir Belediyesi'ne devredildi. Balıkesir Belediyesi bu gelişmeler üzerine 2010 yılında metruk inşaatı yıktı. 2021 yılına kadar Lunapark olarak kullanılmıştı.

Balıkesir'de temeli 1992 yılında dönemin atılan Balıkesir Kültür Sitesi'nin çürüyen kaba İnşaatın başlamasından 2010 yılında yıkılışına kadar 15 bakan, 41 milletvekili ile 7 vali 4 Belediye Başkanı görmüştü.

Kent Hafızasına “Utanç Abidesi” olarak yazılmış bir yer Cazibe Merkezi niteliğine bürünecek..

Burası bir tarafı şehrin ana arterlerinden Cengiz Topel Caddesi’nin geçtiği, diğer tarafı maliye Binası ve önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak TOKİ Proje Alanı ile çevrili bir yerdir. Cengiz Toplel Caddesinin kapatılması mümkün değil çünkü alternatifi yok. Mevcut maliye Binasının kaldırılması şu aşamada mümkün değil, ayrıca şu an boş olsa da Maliye ile Gar Binası yanındaki yol arası TOKİ’ye ait bir Proje Alanı. Bir süre sonra burada TOKİ hazırladığı projesini hayata geçirecek. Bu realiteden dolayı bu alanın meydan veya Atatürk Parkı’na entegresi fiziki durumu ve şehircilik ilkeleri sebebiyle mümkün olmaz.

Satış Kararı 46 Kabul 38 Ret Oyu İle Kabul Edildi

CHP İl Başkanı ve bazı basın kuruluşları oylama günü Meclis toplantısına 7 CHP’linin gelmemesi sebebiyle satışın kabul edildiğini, dolayısıyla gelmeyen CHP’lilerin kasten ve örtülü bir anlaşma ile gelmediklerini belirterek son derece çirkin bir biçimde Meclis üyesi ve Belediye Başkanlılarına iftira atarak kamuoyu önünde küçük düşürme çabasına girmişlerdir.

7 CHP’li arkadaşımız o günkü Mecliste olsaydı ve hepsi ret oyu verseydi satış kararı yine kabul edileceği son derece açıktır. Oylama bu halde 38 ret 46 kabul olarak değil de 45 ret 46 kabul olacaktı.

Üstelik o günkü Meclis toplantısına 2 Ak Parti’li üye gelememişti. Bu durumda 7 CHP’li 2 Ak Parti’li gelseydi oylama neticesinin 45 ret 48 Kabul olacağı açıktır.

CHP’li Meclis üyesi ve Belediye Başkanı arkadaşlarımıza bu haksız ve mesnetsiz iftira ve kampanyayı kınıyoruz

CHP’nin İl Başkanının kendi partisine mensup ikisi Belediye Başkanı  7 Meclis üyesine kamuoyu önünde bu şekilde ithamda bulunması siyasi gaf ve acizliktir, CHP’nin içinin ve kalplerinin ne derecede çürümüş olduğunun ispatıdır.  

CHP İl Başkanı Büyükşehir Meclis oylama bahanesiyle parti içi hesaplaşma ve milletvekili seçimine yönelik itibarsızlaştırma operasyonu yapmaktadır.

CHP’nin Satış İptali Davası’nı İdare Mahkemesi Ret Etti

Zaten bu gayri menkulün önceki satış kararına karşı CHP’li bir Meclis üyesine dava açtırdılar ancak Balıkesir İdare Mahkemesi “satışın iptali talebini” reddetti. Hukuk’tan da cevabı aldılar ama gene akıllanmadılar tribünlere oynamaya devam ediyorlar.

CHP İl Başkanının Meydan Teklifi Akıl Tutulması

CHP burasının Meydan olmasını talep ederek zerre kadar mantığı ve realitesi olmayan bir istekte bulunmuş. Söz de bazı hassasiyetleri var.

Hiçbir şey bilmeseniz Google Earth’a girip arsanın görünümüne baksanız konumu, çevresi ve şekli itibariyle buradan bir Meydan olmayacağını okuma yazma bile bilmeyen birisi rahatça anlayacaktır.

Bu Arsanın İmar Değişikliği CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın Büyükşehir Meclis Üyesi Olduğu Dönemde Yapıldı

CHP İl Başkanı Serkan Sarı 2014-2019 Döneminde Karesi ve Büyükşehir Meclis üyesiydi. Satışa konu arsa imar durumu Serkan Sarı’nın da olduğu Mecliste 2015 yılında “Ticaret+Turizm+Konut” olarak değiştirilerek bu haliyle satışa hazırlanmış oldu. Bu karar ile arsanın değeri arttırılmıştı.

Bu gün İl Başkanı sıfatıyla “Meydan Olsun” diyerek satışa karşı çıkan Serkan Sarı ve CHP İmar değişirken niçin “Burası Meydan İmarı Olsun” demedi..? Niçin tek kelime etmedi acaba ?

Bu olgu Serkan Sarı ve CHP’nin ne kadar samimiyetsiz ve bilgisiz biçimde şov yaptığının belgesidir.

CHP Rant Diktatörlüğüne Uymayan Meclis Üyelerini İhraç Ediyor

CHP Balıkesir’de öylesine katı bir “Rant Düzeni” kurmuş durumda ki bu düzene uymayarak İl Başkanının emrettiği biçimde oy kullanmayan Meclis üyelerini ihraç ediyor.

Geçtiğimiz yıl CHP İl Başkanının istediği biçimde oy vermediği, oluşturdukları “Rant Düzeni” ne karşı çıkarak farklı oy kullandığı ve fikrini söylediği için Karesi ve Büyükşehir Meclis Üyesi Cengiz Dikici CHP’den “ihraç” edilmişti.

Son olarak da Ayvalık ve Büyükşehir Meclis üyesi Ahmet Erkal ile Ayvalık Meclis üyesi İsa Aslan   yine CHP’nin “Rant” kararına karşı çıktıkları için CHP’den “İhraç” edildiler.

Ayvalık’ta geçtiğimiz ay Ayvalık Meclisinde Kat Artışı yapılarak kişiye özel rant kararı alınmak istenmiş, CHP’li bazı Meclis üyeleri buna karşı çıkmış ve bu görüşlerini söyledikleri için odaya kilitlenmişti. Rant kararı Ayvalık Meclisinde eşit oy çıkması sebebiyle Belediye Başkanının oyu üstünlük sağlaması sebebiyle kabul edilmişti. Olay basına “Kilitli Demokrasi” olarak yansımıştı. CHP’nin Rant Düzenine uygun oy kullanmayan bu iki Ayvalık Meclis üyesi de CHP’den ihraç edildi.

Demokrat olduğunu iddia eden CHP Balıkesirde İl Başkanı başkanlığında oluşturulmuş Rant Düzenine uygun oy kullanmayarak kendi görüşünü söyleyen Meclis üyelerini ihraç ederken sergilediği diktatör uygulaması yapmaktadır.

CHP’li Belediyelerin Rant Aşkı İle Gözleri Dönmüş

CHP Balıkesir’de Rant ve Beton aşkıyla gözü dönmüş bir biçimde icraatlar yapmakta ancak kendi yaptıklarını Büyükşehir’e iftira olarak yönlendirince temizlendiklerini zannetmektedirler.

CHP’li İlçe Belediyelerinde bunlar olurken CHP İl Başkanı bir elinde cımbız bir elinde ayna ağaç katliamını, satış ihalelerini mi seyrediyordu.?

CHP’li İlçeler Ne Bulsa Satıyor Ama Büyükşehir’in Satmasına Karşılar

Büyükşehir Belediyesi’nin imarını değiştirerek değer kattığı kendi gayri menkulünü satmak istediklerinde hepsine karşı çıkıyorlar. Sonra kendilerine ait ilçe Belediyelerine dönüp satış yapıyorlar.

CHP’li Bandırma Belediyesi  bir çok gayrimenkulünü sattı geçen ay yeni satış kararları aldı ve sattı:  //sonkursungazetesi.net/haber-157-donumluk-belediye-santiyesi-eti-maden-e-satildi-5630.html

https://www.bandirma.bel.tr/haber/duyurular/bandirma-belediye-baskanligindan-gayrimenkul-satis-ilani-556477

https://www.gercekbandirma.com/grand-asya-oteli-hisse-satis-ihalesi-cekismeli-gecti

CHP’li Ayvalık Belediyesi gene geçtiğimiz ay 22 gayri menkulünün satışına karar verdi:    //www.gazeteayvalik.com/2021/06/02/ayvalik-belediyesinden-22-gayrimenkul-icin-satis-talebi/                

CHP’li Edremit Belediyesi de hemen her ay gayri menkul satışı yapıyor:     https://www.ilan.gov.tr/ilan/538895/emlak/konut/edremit-belediyesine-ait-8-adet-mesken-ihale-edilecektir

https://www.ilan.gov.tr/ilan/607990/emlak/arsa/edremit-belediyesine-ait-2-adet-arsa-satisi-yapilacaktir

Burhaniye Belediyesi içinde yüzlerce çam ağacı olan Rasim Yedikardeşler Koruluğu’nu imara açıp AVM+konut imarı değişikliği yaptı: https://www.avazturk.com/burhaniyede-chp-iyi-parti-ittifakindan-agac-katliami-karari-61339h.htm

Burhaniye Belediyesi daha geçen hafta içinde yüzlerce zeytin ağacı olan gayri menkulünü AVM yapmak üzere ihale yaptı:

https://www.facebook.com/groups/422237924603291/permalink/2005459776281090/

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nnın CHP’li İlçe Belediye Başkanlarına Teklifte Bulunabilecek Kapasitesi, Gücün Yok..!

Sayın Sarı, CHP İl Başkanı olarak;

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a “Belediye Şantiyesini Eti Maden’e satma Park Yap!”

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e “Rasim Yedikardeşler Çamlığını İmara açma park olarak kalsın”, “Taylıeli Mahallesi 217 Ada 90 parseldeki yüzlerce Zeytin ağacını kesip AVM yapma Park olarak düzenle!”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e, Edremit Belediye Başkanı Hasan Aslan’a “Belediyenin mallarını satıp durmayın, Meydan yapın, Çocuk Bahçesi, Park yapın!”

diyebilecek samimiyetin cesaretin kapasiten gücün yok mu?

CHP İl Başkanı Kendi Belediyelerine “Dut Yemiş Bülbül”,  Büyükşehir’e “Kel Başa Şimşir Tarak”

CHP konu Büyükşehir olunca “Kel Başa Şimşir Tarak” gibi mantıksız laflar etmesini biliyorlar ama kendilerine ait Belediyelere gelince ağaç katliamında yarışırken, AVM hayranı, Betonlaşma Uzmanı olup Emlakçı gibi ne bulsa satıyorlar.

Derdimiz Balıkesir’in İhtiyaçları ve Kentsel Dönüşüm

Büyükşehir Belediyemiz sahip olduğu veya satın aldığı gayri menkullerin İmar durumlarını değiştirerek gayri menkulü değerlendirmekte ve bu şekilde kaynak oluşturmaktadır.

Şehrin ihtiyacı doğrultusunda gelişimini, kentsel dönüşümü  sağlamak üzere, Büyükşehir’in yaptığı işleri bu şekilde engellemeleri mümkün değildir."

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 17:29

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER