Turizm Sezonu Öncesi Hazırlıklar Değerlendirildi

Yaz sezonunun yörede geçirenler için kusursuz geçmesi için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Turizm Sezonu Öncesi Hazırlıklar Değerlendirildi

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yaz döneminde yoğunluk yaşanan ilçelerde kamu hizmetlerinde aksama olmaması ve birimlerin güçlendirilmesi için turizm sezonu dolayısıyla yapılan hazırlıklar ve çalışmalar değerlendirme toplantısında ele alındı. 

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Gömeç Kaymakamı Şeref Gülser, Marmara Kaymakamı Koray Çelik, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb Ali Yıldız, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG. Bnb. Emrah Kadir Çakır, Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir Keskin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kadir Kandemir, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Zafer Bozgül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, 
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mahmut Keçeci katıldı. 

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda ilgili kurumların çalışmaları masaya yatırıldı. Marmara'nın güneyinde geniş bir coğrafyada yer alan, büyüme ve gelişimiyle bölgede önemli bir güzergahta bulunan Balıkesir'in yoğun bir yaz sezonu geçirmesi beklenirken; Orman Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İl Tarım ve Orman, İl Kültür ve Turizm, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün görev alanlarında yürüttükleri çalışmalar ve beklenen nüfus artışı dolayısıyla alınan tedbirler görüşüldü. Kaymakamlar ilçelerindeki aciliyet gerektiren hususları ilgili kurum müdürlerine aktardılar. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşen toplantıda hizmetlerin sunulmasında yaşanabilecek muhtemel aksaklıklara yönelik alınacak önlemler değerlendirildi.

Vali Şıldak yaz sezonunda nüfusun neredeyse 5’e katlanacağı düşünüldüğünde koordinasyon gerektiren konularda hızlı karar alabilmek için toplantının çok faydalı olduğuna vurgu yaptı. 2023 yılı yaz döneminin turizm açısından Balıkesir’de yoğun geçmesinin öngörüldüğünü söyleyen Vali Şıldak, “Hizmetleri yürüten kurumlarımızın kurumsal kimliğinin ve vizyonunun, personelin kılık kıyafetinden binaların bakımlı ve düzenli olmasına kadar hassas olunması gereken tüm noktalarda dikkatli ve özenli davranmaları gerekir. Kaymakamlarımızın, kurum yöneticilerimizin, ilçe müdürlerimizin işini takip ederek aksamaya mahal vermemeleri çok önemlidir. Vatandaşın Balıkesir algısını belediye hizmetlerinden tutun en uçtaki hizmet noktasına kadar yürütülen hizmetlerde iyi seviyede, kaliteli hale getirmek, aksamaları tespit etmek ve ilgililere duyurmak, tedbir almalarını sağlamak, bizim görevimiz.” diye konuştu. 

Şıldak, “Körfez Bölgesi Balıkesir’in Vitrini”

Toplantıda ihtiyaçların yanı sıra acil müdahale edilmesi gereken noktaların da ele alındığını söyleyen Vali Şıldak, “Yaz mevsiminde körfez bölgemizde yaşanması beklenen nüfus artışını karşılayacak tedbirleri alıyoruz. Önümüzde uzun bir tatil olan Kurban Bayramı da var. Burada vatandaşa sunulan hizmetlerde aksamaya sebep olmayacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlimizin vitrini diyebileceğimiz körfez bölgemizde turizm sezonunun şimdiden sakin ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER